Müftü Türkmen: Görele'ye 10 yeni cami kazandırıyoruz

Görele Müftüsü Enver Türkmen, ilçe ile birlikte köylerine 10 yeni cami kazandırdıklarını söyledi. Türkmen, Görele’de...

Görele Müftüsü Enver Türkmen, ilçe ile birlikte köylerine 10 yeni cami kazandırdıklarını söyledi. Türkmen, Görele’de yapımı devam eden yeni camiler ve din hizmetleri sahasında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Giresun'un Görele merkezine 2 yeni camii daha kazandırdıklarını ifade eden Türkmen, “İlk olarak Sayfiye Mahallesi'ndeki Demirci Mehmet Camii'nin tamamlandığını, ardından da Kumyalı Mahallesi'nde yapılan Kumyalı Şehitlik Camii’nin inşaatının bitme noktasına geldiğini ifade etti.
Şu anda yapımına devam eden 8 caminin dışında herhangi bir eksikliklerinin olmadığını dile getiren Müftü Türkmen, “Tek düşüncemiz yapımı devam eden camilerimizi eksiksiz ve tam olarak bitirmektir. Buda tabi ki halkımızın desteğiyle mümkündür.” dedi.
Köylerde yapımı devam eden 8 cami’nin olduğunu aktaran Müftü Türkmen, ilçe merkezinde yapılan iki caminin dışında köylerde yapımı devam eden 8 caminin daha olduğunu, bunlardan; Tekgöz Köyü Camii, Çavuşlu Beldesi Beyli Çinili camii, Karadere Köyü camii ve Boğalı Köyü Camii'nin bitme aşamasına gelen camiler olduğunu anlattı.
Müftü Türkmen, camii ve minare yapımı dışında da Kur’an kursu binalarındaki eksikliklerin giderildiğini, Görele Kız Kur’an Kursu'nun ayni ve nakdi yardımlarla baştan aşağı yenilenerek öğrencilerin hizmetine sunulduğunu ve 2011–2012 eğitim-öğretim yılında 10 kız hafızın yenilenmiş binalarında eğitim alacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz