Müftüler Erdemli’de

Mersin ili 'Yıllık Vaaz ve İrşad Programı' kapsamında Mezitli, Akdeniz ve Yenişehir İlçe Müftüleri Erdemli...

Mersin ili 'Yıllık Vaaz ve İrşad Programı' kapsamında Mezitli, Akdeniz ve Yenişehir İlçe Müftüleri Erdemli ilçesine gelerek camilerde vatandaşlarla sohbet etti. İlçe Müftüleri Muharrem ayı dolayısıyla programlarında ‘Ehlibeyt sevgisi’ konusunu işlerken, sohbetlerinde güncel konulara da yer verdi. Programın ardından ilçe müftüleri öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Mezitli İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, “Diyanet İşleri Başkanlığı birinci 6 aylık ve ikinci 6 aylık olmak üzere yılda 2 defa gerçekleştirilmek üzere irşad programı hazırlamıştır. Burada il ve ilçelerde görev alan müftü, müftü yardımcısı, vaizler ilçelerdeki büyük camileri ve ilçenin bütünü gezerek, belli konularda sohbetler gerçekleştirmektedirler. Bu yılın ikinci 6 aylık dönemi Muharrem ayına denk gelmiştir. Dolayısıyla bizde bu dönemde ‘Ehlibeyt sevgisi’ konusuna ağırlık verdik” dedi.

Reklam
Reklam

Erdemli’nin ardından Mezitli Müftülüğü'nde belirli camilerde vaaz ve irşad programları gerçekleştirileceklerini ifade eden Karabiber, “Bu hafta Erdemli Merkez Cami’de Mezitli Müftüsü olarak ben görev aldım. Akdeniz Camisi’nde Akdeniz Müftümüz Bünyamin Akkoç, Yenişehir Müftümüz Ali Bingül Ulu Cami’de, Erdemli Müftümüz Mahmut Sami Türkmenoğlu ise Alacaören Caimisi’nde görev aldılar. Diğer guruplarımızın bir tanesi Çamlıyayla’ya, bir tanesi Silifke, Mut ve Gülnar’a, bir grubumuzda Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’a gitti. Böylelikle il genelindeki yıllık irşad programımızı gerçekleştirmiş oluyoruz” diye konuştu.

Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ise “Gerçekleştirilen programlarımız son derece verimli geçti. Değerli müftülerimizi, müftü yardımcılarımızı, vaizlerimizi bu hafta Erdemlimizde ağırlamaktan son derece memnuniyet duyduk” dedi.

Öğle yemeğine ilçe müftülerinin yanı sıra Bağımsız Diyanet Hizmet-Sen Genel Eğitim Sekreteri Ali Köse ile müftülüklerin din görevlileri de katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: