Müftülük personelinden kan bağış kampanyası

Siirt Müftülüğü tarafından kan bağış kampanyası düzenlendi.

Siirt Müftülüğü tarafından kan bağış kampanyası düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, İl Müftülüğü ve Siirt İmam Hatip Mezunları Derneği tarafından düzenlenen kampanyada din görevlileri ve vatandaşlar kan verdi.

Kampanya ile ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Faruk Arvas, kan bağışının hayat kurtardığını, bu nedenle herkesin buna ilgi göstermesini istediklerini söyledi.

Kan bağışının dini yönünün yanı sıra sağlık açısından da çok önemli olduğunu belirten Arvas, şöyle konuştu:

"Kan bağışı çok önemli bir insanlık görevidir. İnancımız gereği bir insana hayat veren insanlığa hayat vermiş gibidir. Bu sebeple bağışlanan kan ile bir insanın hayatının kurtulması bizim için en büyük mutluluktur. Kan Allah'ın bir nimetidir. Sevgili peygamberimiz de kan aldırmayı tavsiye etmiştir. Kan veren insanın hiçbir kaybı olmuyor. Sağlık ve sevap açısında insanın kazancı olmaktadır. Gayemiz, uygulamamızı tüm vatandaşlarımızın örnek almasıdır. Onların da bu önemli ve hayati kampanyaya katılmalarını sağlamaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: