Müftülük Yaz Kursları Öncesi Seminer Düzenlendi

Ödemiş Müftülüğü, 2012 Yılı Yaz Kuran kurslarına hazırlık semineri düzenledi. Ödemiş Müftülüğü toplantı salonunda köy,...

Ödemiş Müftülüğü, 2012 Yılı Yaz Kuran kurslarına hazırlık semineri düzenledi. Ödemiş Müftülüğü toplantı salonunda köy, kasaba ve merkezde görev yapan tüm görevlilerin katılımı ile yapılan seminerde Müftü Mustafa Bilgiç de kurslarla ilgili görüşlerini paylaştı.

Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç seminerde şunları dile getirdi: “Din hizmetinde göz bebeği kavramı vardır, Doktora gittiğinizde gözünüze bakarak hasta olup olmadığınızı anlar, din hizmetlerinin göz bebeği ise, yaygın olarak yapılan yaz kursları ile diğer Kuran kurslarıdır. Buralarda başarı varsa din eğitimi iyi durumdadır. Başarmak için inanmak gerekir, boşuna çalışmamak gerekir ki bunun diğer adı ise boşuna kürek çekmektir. Din bizim daha çok duygu boyutumuza hitap eder, bilgi kirliliğini görebilirsiniz ama duygu kirliliğini göremezsiniz, din duygu kirliliklerini gidermek içindir.

Reklam
Reklam

Kur’an, Mukaddes Kitabımızın adıdır. O lafızları ve manasıyla Allah’a aittir, Okumanın ve öğrenmenin önemini vurguladığı ve çok okunduğu için Allah O’na Kur’an adını vermiştir. Mukaddes Kitabımız Kur’anı usulünce okumak, içeriğini öğrenip uygulamak hepimizin temel görevidir. Çünkü Kur’an bize bu dünyada ve sonraki hayatımızda mutlu olmanın yollarını öğretir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz