Müftülükten Eğitim Kursu

Oltu İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının mevzuatına uygun olarak Kur'an-ı Kerim ağırlıklı bir hizmetiçi eğitim...

Oltu İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının mevzuatına uygun olarak Kur'an-ı Kerim ağırlıklı bir hizmetiçi eğitim kursu düzenledi.

İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu, düzenlenen hizmetiçi eğitim kursunun toplam 30 saat üzerinden bir hafta boyunca ilçe merkezinde görev yapan imam hatip ve müezzinlere yönelik verildiğini söyledi.

Erzurum Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü eğitim görevlisi Kıraat Hocası Abdurrahim Dursun ise bir hafta boyunca yaygın olarak okunan sürelerde yapılan hataların tashihe (Tashih-i huluf) yönelik oldukça anlamlı bir hizmetiçi eğitim kursu düzenlediklerini söyledi. Dursun, kurs sayesinde eski bilgilerinde tazelendiğine atıfta bulundu.

Reklam
Reklam

Erzurum Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü eğitim görevlisi Abdurrahim Dursun tarafından öğlenden sonraları düzenlenen kursun amacının Kur'an-ı Kerimi daha güzel okunmasına katkı sağlamak olduğunu belirten Müftü İmamoğlu, kursun oldukça verimli geçtiğini aktardı.

Kurstan azami ölçüde faydalananların bir hayli memnun kaldıklarını dile getiren İmamoğlu, kursun önümüzdeki dönemlerde de Kur'an-ı Kerimi güzel okuma, ezanı güzel okuma ve diksiyona yönelik devamına ilişkin imam hatip ve müezzinlerden gelecek talepleri değerlendireceklerine değindi.

Kursa katılan Merkez Camii İmam Hatibi Temel Taşçı da bilgilerin tazelenmesi ve unutulan bilgilerin hatırlanması açısından kursun bir hayli faydalı olduğunu söyledi. Çarşıbaşı Camii Müezzini Burhan Aydın ise, düzenlenen tashih-i huluf kursunda harflerin ağızdan çıkışı ve dini bilgilerdeki eksiklerini tamamlamak açısından güzel bir hizmetiçi eğitim kursu geçirdiklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: