Müftünün gözü önünde imama dayak

Yeni atandığı camiye denetlemeye gelen Müftü’nün gözü önünde imamı darp ettiler.

Yeni atandığı camiye denetlemeye gelen Müftü’nün gözü önünde imamı darp ettiler.

Uşak’ın Eşme ilçesinde yaklaşık 24 yıldır imamlık yapan Hüseyin Kaya yeni atandığı caminin cemaati tarafından Müftü’nün gözleri önünde darp edildi.

En son, Eşme merkezde bulunan Günyaka Camii’nde görev yaparken eski görevli imamın mahkeme kararı gereği görevine tekrar iade edilmesinden sonra, İmam Hüseyin Kaya Eşme’de imamı olmayan Üç Eylül Camii’ne müftülük tarafından atandı. Ne olduysa bu atamadan sonra oldu.

İmam Hüseyin Kaya Üç Eylül Camii’ne daha gelmeden, camide görev yapan “müezzin kayyımı” cemaati yeni gelecek olan İmam Hüseyin KAYA’ya karşı kışkırtarak, siyasi mercilere imamın gelmemesi yönünde dilekçe vermişler.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine İmam Hüseyin KAYA baskı altında 5 ay görevini yapmaya çalışmış. Bu arada Uşak Müftülüğü’ne ardı arkası kesilmeyen şikayet dilekçeleri gönderilmeye devam edilmiş. Uşak Müftüsü ve beraberindeki heyet 13 temmuz günü Üçeylül Camii’ne denetlemeye gittiğinde ikindi namazını İmam Hüseyin KAYA’nın arkasında kılmışlar. Namaz çıkışı camii avlusunda şikayetçi olan grup “bu imamı istemiyoruz buradan gidecek” diye Müftüye tekrar söylemişler.

Söze giren İmam Hüseyin KAYA; “ben bu caminin görevlisiyim niçin buradan gidiyorum görevimi yapıyorum. İstemiyorsanız siz başka camiye gidebilirsiniz” demesi üzerine, şikayetçi olan gruptan bir iki kişi “sen gideceksin cami bizim, biz buranın yerlisiyiz” diyerek İmam Hüseyin KAYA’nın yüzüne yumruk atarak yaralanmasına sebep olmuşlar. Kavga, Müftü ve beraberindeki heyetin araya girmesi ile ayrılmış.

Yaralanan İmam Hüseyin KAYA olaydan sonra Eşme Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavisi yapılmış ve iş göremez raporu aldıktan sonra, kendisine saldıran cemaatten şikayetçi olarak haklarında yasal işlem başlatıp, konuyu yargıya intikal ettirmiş durumda.

Reklam
Reklam

Yaşanan bu saldırıyla ilgili açıklama yapması için ulaşmaya çalıştığımız Uşak Müftüsü Fuat ALTINDAŞ şehir dışında olduğundan dolayı kendisine ulaşamadık. Müftülükte görev yapan müftü yardımcıları da konuyla ilgili bir açıklama yapmak istemediklerini belirttiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz