'Muğla Avrupa Birliği Yolunda El Ele' Projesi Tanıtıldı

Muğla Valiliği Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından "Muğla Avrupa Birliği Yolunda...

Muğla Valiliği Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından "Muğla Avrupa Birliği Yolunda El Ele" proje çalışmasının faaliyete başlaması dolayısıyla tanıtım toplantısı düzenlendi. Konakaltı Kültür Merkezi'ndeki toplantıya Vali Fatih Şahin, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangil, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantının açılışında AB Muğla Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Veli Çelik bir sunum yaptı. Daha sonra söz alan proje hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Ay’ın eşi AB Proje Uzmanı Birgül Ay, "AB'ye üyelik sürecinin daha iyi anlaşılabilmesine katkı sağlamak üzere yerelde de sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanmıştır. Avrupa Birliği Bakanlığı, 'İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı II-AB Faaliyetlerine Destek' bileşeni teklif çağrısı açtı. Bu amaçla 51 valilik proje hazırladı. Muğla Valiliği'nin de içinde bulunduğu 12'sinin projesi destek almaya hak kazandı. Valiliğimizle Bakanlık arasında 30 Nisan 2012 tarihinde imzalanan 'Muğla Avrupa Birliği Yolunda El Ele' projesi faaliyetlerine başladı. Toplam bütçesi 32 bin 319 TL. Bakanlık tarafından 9 bin TL'si hibe olarak karşılanmış, eş finansman tutarı olan 23 bin 319 TL de proje ortakları olan İl Özel İdaresi, GEKA ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılanacaktır. Projeyle Muğla ve ilçeleri dahilinde yer alan kamu kurum ve kuruluşları, STK'ler, üniversite gençleri ve ilköğretim çağındaki çocukların AB müktesebatı ve mali yardımları konularında eğitimler, seminerler ve konferanslarla bilgi sahibi olması sağlanarak, açılan çağrılara daha fazla proje hazırlayabilir ve uygulayabilir hale getirmek hedeflenmiştir." dedi.

Reklam
Reklam

Müsteşar Yardımcısı Cangör ise Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerinin başladığı 2005 yılından sonra yabancı sermaye girişinin kat kat arttığını dikkat çekti. Cangör, "Türkiye'yi içine almayan AB, dünya coğrafyasında etkin bir güç olma imkânına asla sahip olamaz. Türkiye, AB'ye üye olduğu takdirde karar organlarında etkin bir rol oynayacaktır. Bunun için AB'yi önemsiyoruz. Medeniyetler çatışması anlamında da Türkiye kilit bir ülkedir. AB'nin bir Hristiyan kulübü olduğu iddiaları, Türkiye’nin üye olmasıyla çürütülecektir. Aksi takdirde bu iddialar devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Vali Şahin de Muğla’nın kültürel ve sosyal anlamda birçok ilden kat kat ileride olmasına rağmen AB'nin fonlarından yeterince yararlanamadığına dikkat çekti. Toplantı sonunda AB Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik programlarına proje hazırlama eğitimini tamamlayanlara katılım belgeleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz