Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, göreve geldikleri 1999 yılından 2013 Mart ayı sonuna kadar geçen 14 yıl boyunca yaptıkları icraatı, bir basın toplantısıyla değerlendirdi. Toplantıya belediye meclis üyeleri, belde belediye başkanları ve birim amirleri de katıldı. Gürün, burada yaptığı açıklamada Muğla'nın çehresini değiştirdiklerini belirte, Türkiye’nin aydınlık ve geleceği umutla bakan bir şehir oluşturduklarını söyledi.
Göreve geldiklerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin hızlı büyümesi sebebiyle öğrencilerin barınma sıkıntısı yaşadıklarını hatırlatan Başkan Gürün, “Kiraların pahalı olması nedeniyle imar konusunda önemli çalışmalar yaparak, öğrencilerin barınma sorununu çözdük. 1999 yılında 2 milyon 410 bin 654 TL olan gider bütçemiz, 2012 yılında 55 milyon 320 bin 19 TL’ye yükseldi. Yatırım harcamalarımız ise 1999 tarihinde 623 bin 347 TL iken 2012 yılında 18 milyon 770 bin 527 TL oldu. 1999 yılında belediyemizin tahmini bütçesi 2 milyon 319 bin 325 TL idi, 2012 yılında bu rakam 72 milyon 600 bin TL olarak gerçekleşti.” dedi. Dünya Bankası’ndan alınan uzun vadeli krediyle yaklaşık 16 milyon 700 bin TL sözleşme bedeli bulunan atık su arıtma tesisinin Eylül 2011 tarihinde tamamlandığını açıklayan Gürün, “Atık su arıtma tesisi, sahip olduğu teknolojiyle İstanbul, Gaziantep ve Adana’yla birlikte ilk dört arasında yer alıyor. Şehiriçi kanalizasyon projesini tamamladık; 67 bin 182 metre boru döşeme imalatı, bin 351 muayene bacası ve 2 bin 391 parsel bacası imalatı yapıldı. Belediyenin de kurucu üyesi olduğu, Yatağan, Ula ve Kavaklıdere ilçeleri ve bunlara bağlı 14 belde belediyesinin oluşturduğu Muğla Düzenli Katı atık Depo Yapma ve İşletme Birliği (MUKAD-BİR) Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi ÇED ve uygulama projeleri, Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından yapılmıştır. Arazi tahsisinde son aşamada olan proje, kesin tahsis işlemlerinde sonra hayata geçirilecektir.” ifadelerini kullandı. Başkan Gürün, doğanın daha az tahrip olması adına Türkiye’ye örnek gösterilen projelerden birisi olan "Yeniden Kazanım" ile çevre ve görüntü kirliliğini en aza indirdiklerini dile getirerek, “Cam, kâğıt, pet şişe ve kola kutusu gibi atıklar 460 adet bidon, 150 adet YEKAP sepeti ve 21 adet cam kumbarayla toplanıyor, geri dönüşümü yapılıyor.” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz