Muğla Belediye Başkanı Gürün Yargıya Gidiyor

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk’ün kendisini yalancılıkla suçlamasıyla...

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk’ün kendisini yalancılıkla suçlamasıyla ilgili olarak, "Bir insanı yalancılıkla suçlamak kadar kötü bir şey yoktur. Muğla halkı, 14 yıldır yalan söylemediğimi bilir. Bu ithamıyla ilgili olarak yasal hakkımızı arayacağız." dedi.

İl Başkanı Öztürk, geçen hafta yaptığı basın açıklamasında, "Arasta'nın parasını valilik veriyor, Osman Gürün havasını atıyor. Muğla halkını kandırıyor, yalan söylüyor." demişti. Bunun üzerine Gürün de bir basın toplantısı düzenleyerek, "AKP İl Başkanı, yakışık almayacak şekilde konuşmuş. Bir insanı yalancılıkla itham ederken emin olmak gerekir. Muğlalı, 14 yıldır başkanlarının kendilerine yalan söylemediğini bilir. Hukuki işlem yapma hakkım saklıdır, avukatlarım gerekeni yapacaklardır." şeklinde konuştu. Muğla Belediyesi'nin tarihî Arasta çarşısıyla ilgili projeyi hazırlayarak valiliğe sunduğunu anlatan Osman Gürün, "Proje maliyetinin yüzde 80'lik bölümü, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına yönelik katkı payına dair yönetmelik kapsamında belediyelerden alınan yüzde 10 emlak vergisiyle oluşturulan havuzdan karşılanmıştır. Kalan kısmı, proje yapımı ve uygulaması tamamen Muğla Belediyesi'ne aittir. 40 yıldır Muğla'da ne yaptığımızı soruyorlar. Eğer bu güne kadar yapılanları göremiyorlarsa gözle ilgili bir problemleri var demek ki.” dedi.

Reklam
Reklam

CHP Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş ise AK Parti yönetiminin sadece "çamur at, izi kalsın" politikası izlediğini ileri sürerek, "Muğla'da CHP'nin gücünden ve yükselişinden korkuyorlar. Bundan rahatsız oluyorlar ve karalama yapıyorlar. Kendilerine soruyorum, hastane işi ne oldu? Doğalgaz işi ne oldu? Arasta projesinin yapımı için bedelin nereden ve nasıl karşılandığı açıkça belirtilmiştir. Gerekli araştırma yapılmadan suçlayıcı nitelikteki beyanatlar, hem kişilere hem de resmî kurumlara zarar vermektedir. Halkı yanlış bilgilendiriyorlar." diye konuştu.

CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk de hükümet yasaklamasına rağmen 19 Mayıs'ı binlerce Muğlalı ile birlikte kutladıklarını belirterek, "Reyhanlı'da 51 vatandaşımız yaşamını yitirmişken Erdoğan, ABD'ye Suriye ile ilgili pazarlığa gidiyor. Bodrum'da hangi yerleri kimlere peşkeş çektiklerini açıklasınlar. Hangi AKP'li İl Genel Meclisi üyesi devletin imkanlarıyla evine havuz yaptırdı, çıkıp onu açıklasınlar." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: