Muğla Belediyesi 'Alo Belediye' Hattını Hizmete Soktu

Muğla Belediyesi, “Alo Belediye” hizmetini devreye soktu. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Osman Gürün,...

Muğla Belediyesi, “Alo Belediye” hizmetini devreye soktu. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Osman Gürün, “Belediye hizmetlerimiz konusunda isteği, talebi, ödemesi, şikayeti olan herkes, 444 48 01 numaralı hattımızı arayabilir.” dedi.

Alo Belediye'de, yedi gün 24 saat hizmet verecek olan beş kişilik ekip bulunuyor. Hattı arayan vatandaşlar istek, talep ve şikayetlerinin yanısıra emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, su parası gibi bazı ödemelerini yapabilecek. Herhangi bir konuda istek, talep ya da şikâyetini bildiren vatandaş, takip numarasıyla internetten süreci takip edilebilecek. Aynı zamanda çağrı merkezine bildirilen talep karşılandıktan sonra süreç ve sonuç hakkında telefonla bilgi verilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: