Muğla Emniyeti, Hayatın Ve Umudun Rengi Oldu

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Gökkuşağı Kadın...

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Gökkuşağı Kadın ve Aile Derneği, madde bağımlılığına karşı hayata geçirdikleri 'Gökkuşağı' isimli projeyle hayatın ve umudun rengi oldu. Proje kapsamında il genelinde yüksekokul, lise ve dengi okul öğrencileri, akademisyen, rehber öğretmen ve veliler olmak üzere toplam 5 bin kişiye, madde bağımlılığının zararları ve korunma yolları anlatıldı.

Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Muğla’da madde bağımlılığıyla mücadele faaliyetlerinin, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Komisyonu tarafından koordine edildiğini söyledi. Muğla KOM Şube Müdürlüğü’nce, 'Hayatın ve umudun rengi olun' sloganıyla, 'Her bir gencimiz renktir, renklerimiz solmasın' ilkesi doğrultusunda proje başlatıldığını ifade eden Kurt, “Projemiz geçen yıl hayata geçti ve 2013 sonuna kadar faaliyetlerimiz devam edecektir. Madde bağımlılığıyla mücadelede en etkili yol, bireylerin bilinçlenmesi ve insan sağlığına zararlı maddeleri kullanmaya hiç başlamamasıdır. Bu kapsamda yürütülen sosyal destekli projeler, daha etkin bir mücadele imkanı sağlamaktadır.” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Yardımcısı Kurt, projeyle madde bağımlılığına yol açan kanun dışı maddelerin arzına yönelik operasyonların yanısıra bağımlılık hakkında bilinçli, farkındalık seviyesi yüksek bir toplum oluşmasına çalışıldığına dikkat çekti. Kurt, “Madde kullanımını önlemek için özellikle gençlerimizin zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirilmesi, bağımlılık riskini oluşturan faktörler hakkında farkındalık düzeylerinin artırılması, sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılması, ailelere ve öğretmenlere madde bağımlılığının sebepleri, zararları ve bu konuda gençlere yaklaşım tarzı konusunda bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bilgilendirmeye yönelik faaliyetlerin il genelinde, projenin geçerlilik süresince gelen talepler doğrultusunda yapılan planlamaya uygun devam ettiğini anlatan Faruk Necmi Kurt, “Madde bağımlılığı konusunda daha çok vatandaşımıza ulaşabilmek için eğitim öğretim dönemleri ağırlıklı olmak üzere okullarımızda öğrenciler, aileler, öğretmenler, kamu görevlileri ve sivil toplum örgütlerine konferanslar düzenlendi. Bunu yanında farkındalığı artırmak amacıyla çeşitli bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtılmakta ve afişler asılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Yardımcısı Kurt, Muğla’nın sahip olduğu yerli ve yabancı turistik potansiyelle özellikle yaz sezonunda yoğun ve değişken bir nüfus hareketliliğine sahip olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “İnsan sağlığına zararla maddelerin arzı ve madde bağımlılığıyla mücadelede, geleceğimizin teminatı gençlerimizin korunması temel önceliğimizdir. Çalışmalarımız, hem arzın hem de talebin önlenmesi noktasında aralıksız sürdürülecektir. Öğretmen, aile, öğrenci ve gençlerimizle yapılan görüşmeler ve alınan geri bildirimlerde etkinliğin hedefine ulaştığı, madde bağımlılığıyla mücadele farkındalığının ve duyarlılığının arttığı gözlemlenmektedir. Aynı amaçlar doğrultusunda önceki yıllarda ‘Bir Avuç Sevgi’, ‘Emin Eller’ ve ‘Yeşeren Düşler’ projeleri hayata geçirilerek, il merkezi ve ilçelerimizde mücadele çalışmaları yürütülmüştür.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: