Muğla Heyeti 23 Nisan'ı Çaldıranlılar'la Birlikte Kutladı

Muğla'dan 80 kişilik öğrenci ve veli grubu 23 Nisan Bayramı'nı kutlamak ve bölge insanı ile...

Muğla'dan 80 kişilik öğrenci ve veli grubu 23 Nisan Bayramı'nı kutlamak ve bölge insanı ile kaynaşmak için Van'ın Çaldıran ilçesine geldi.

Muğla Valiliği ve Piri Reis Eğitim Kurumları tarafından ülkenin Doğusu ile Batısı arasındaki kardeşliği pekiştirme adına hazırlanan proje kapsamında, Muğla'dan Van'a gelen 80 kişilik öğrenci, öğretmen ve veli grubu Çaldıran'da coşku ile karşılandı.

Muğla heyeti Çaldıranlılar'la birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına da katıldı. Yağmur nedeniyle kapalı spor salonunda yapılan etkinliklerde Çaldıranlı öğrenciler, halk oyunları, semazen gösterisiyle büyük ilgi gördü. Gösteride Muğla'dan gelen Piri Reis Eğitim Kurumları öğrencileri de programda Çaldıranlı kardeşlerinin yazdığı şiiri okudu.

Reklam
Reklam

Daha sonra Muğla ve Çaldıran arasındaki öğrenciler arasında 3 ay önce düzenlenen ‘Uzakta bir kardeşim var’ adlı şiir, hikaye ve resim yarışmasının ödülleri verildi.

Çaldıran'da kardeş ailelere misafir olan Muğla heyeti, yöre insanı tarafından da coşku ile karşılandı. Çaldıranlılar'la kardeşlik bağlarını kuvvetlendiren heyet yarın Muğla'ya dönecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: