Muğla İl Genel Meclis üyeleri, Berlin Turizm Fuarı'ndan umutlu döndü

Dünya turizminin en önemli fuarlarından biri olan ITB Berlin Turizm Fuarı’na katılan Muğla’daki turizm sektörü...

Dünya turizminin en önemli fuarlarından biri olan ITB Berlin Turizm Fuarı’na katılan Muğla’daki turizm sektörü temsilcileri, sahil belediyeleri ve ilgili kurumlar, olumlu izlenimler edinerek ve önemli bağlantılar yaparak döndü.

Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar ile Turizm Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri de bu fuara katılırken meclisin nisan ayı üçüncü birleşiminde fuarın değerlendirilmesi yapıldı. Fuardaki temas ve incelemeler, Turizm Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Suat Esin tarafından meclis üyelerine aktarıldı.

Reklam
Reklam

Muğla ekibinin fuardan büyük umutlarla döndüğünü belirten Esin, “Başka hiçbir platformda biraraya gelemeyecek olan, birbirine ters düşen ülkeler ve ideolojiler turizm sektörü sayesinde biraraya geliyor. Bunun en güzel örneğini Berlin’de gördük. İsrail-İran, Azerbaycan-Ermenistan, KKTC-Güney Kıbrıs gibi yıllarca birbirleriyle sorun yaşayan ülkeler, yan yana tanıtımlarını yapabildi.” dedi.

Fuarın geçen yıla göre yüzde 20 büyüme gösterdiğini belirten Suat Esin, “Toplantılara ve sunumlara 17 bin kişi katıldı. 200’den fazla uzman ve profesyonel sektör temsilcisi, dünyadaki yeni turizm eğilimlerini ve sektörün nereye gittiğini anlattı. Türk turizm sektör temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, tur operatörleri ile çeşitli görüşmelerde bulunurken Alman pazarına yönelik olumlu gelişmelerin mesajlarını verdiler. Türkiye’nin bu pazarda 2012 yılı içinde yüzde 3 ile 5 arasında artış yakalayacağı kaydediliyor. Elde edilen veriler, İngiliz pazarından etkilenen Güney Egeli turizmcilerin yüzünü güldürdü.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığındaki ekibin önemli bağlantılar kurduğunu belirten Esin, “Uçak seferlerinin arttırılması için önemli girişimlerde bulunuluyor. SunExpress'in, birkaç yıl içinde Dalaman’ı Antalya ve İzmir gibi bir üs haline getirme planları var. Firma ile yakın zamanda Muğla bölgesinde bir toplantı yapılarak, otelcilerle biraraya getirmek için görüş birliğine varıldı. Bütün gelişmeleri özetleyecek olursak, herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmazsa Marmaris ve Fethiye için Alman pazarında 2011’e göre yüzde 10-15’lik artış bekleniyor. ITB’de bu yıl Türkiye’nin bulunduğu salona girenler, özellikle Muğla bölgesinin bulunduğu alanda planlamada ciddi eksiklikler ve hatalar olduğunu gördü. Türkiye alanında nedense koridor alabildiğince geniş tutulmuş, bölgesel tanıtım masaları için yalnızca 1 metrekare alan yeterli görülmüş. Ege Bölgesi için düşünülen alanda, Bursa ve Çanakkale’ye de yer verilmiş. Marmaris, Fethiye ve Milas’ın üçüne birden yalnızca 1 metre masa verilmek zorunda kalınmış. Planlamadaki bütün bu ciddi eksiklikler ve hatalara rağmen dünyanın en büyük fuarı olan ITB Berlin’den Muğla ekibi büyük umutlarla dönmüştür.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz