Muğla İl Genel Meclisi köy muhtarlarına bilgisayar dağıtacak

Muğla İl Genel Meclisi, Milas ilçesindeki köy muhtarlarına masaüstü bilgisayar dağıtacak. Gökbel köyü yolunun genişletilmesi...

Muğla İl Genel Meclisi, Milas ilçesindeki köy muhtarlarına masaüstü bilgisayar dağıtacak. Gökbel köyü yolunun genişletilmesi amacıyla 2011 yılı mali bütçesinden ayrılan 100 bin liralık boşa çıkan ödenek, bu şekilde değerlendirilecek.
İl Genel Meclisi'nin temmuz ayı ikinci oturumu, Cemalettin Gürpınar başkanlığında yapıldı. Toplantıda Eğitim, Kültür, Sosyal Hizmetler, Plan ve Bütçe ile Köye Yönelik Hizmet komisyonlarına mayıs ayında havale edilen 100 bin liralık ödeneğin, köylere bilgisayar alımı kalemine aktarılmasına karar verildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Gürsel Uçar, üçüncü gündem maddesindeki raporu okudu. Uçar, “Gökbel köy yolu Köylere Hizmet Götürme, Turizmi Geliştirme ve Çevre Koruma Birliği’nce ihale edilmiş, sözleşmesi imzalanarak genişletme çalışmaları başlamıştır. Yolun genişletilmesi için ayrılan ve 2011 mali yılı bütçesinde bulunan 100 bin liralık ödeneğin 85 bin lirasının köylere bilgisayar alımı kalemine, 15 bin lirasınınsa Menteşe İlköğretim Okulu'na bilgisayar alımı olarak aktarılması uygun görülmüştür.” dedi. Milas’ta 114 köy muhtarının 30’una bilgisayar verildiğini kaydeden Gürsel Uçar, “Bugün Milas’taki birçok köyün internet altyapısı yoktur ama muhtar, bin 500 lirayla su ve elektrik faturalarını bile ödeyemez. Ayrım olmasını istemiyoruz. Bu imkânla teknolojiyle buluşma fırsatı bulacaklar. Kısa sürede bilgisayar kullanmayı da öğreneceklerini umut ediyoruz.” şeklinde konuştu.
CHP Grup Başkan Vekili Dursun Kaplan da kararı yerinde bulduklarını ve grup olarak destek vereceklerini söyledi. AK Parti Grup Başkan Vekili Çağrı Alper ise Muğla’daki birçok köy muhtarının masa ve sandalyesi bile olmadığına dikkat çekerek, “Bunun yerinde bir karar olacağı noktasında tereddütlerim var. Birçok köyümüzde internet altyapısı yok. Muhtarların öncelikli sıkıntılarının çözülmesinde fayda olacağını düşünüyorum. Yine de grup olarak olumlu yönde oy kullanacağız.” dedi. MHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tutal, köy muhtarlarının teknolojiyi yakından takip etmelerini hakları olduğunu söyleyerek, “Birçok köyümüzde internet altyapısı yok. Bu ödenek daha faydalı yerlerde kullanılabilirdi ama grup olarak olumlu yönde oy kullanacağız.” diye konuştu.
Muğla merkeze bağlı 22 köye, geçen nisan ayında bilgisayar dağıtılmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz