Muğla İl Genel Meclisi'nin Eski Kadın Üyeleri Biraraya Geldi

Muğla İl Genel Meclisi'nin eksi kadın üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla biraraya geldi....

Muğla İl Genel Meclisi'nin eksi kadın üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla biraraya geldi. İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, burada yaptığı konuşmada hizmetlerini unutmadıklarını belirterek, “Av.Esin Altaş, Av. Sevinç Göçügenci ve Sema Alagözlü hanımefendileri davet ettik. Sema Hanım, mazereti nedeniyle bugün aramızda değil. Bunun yanısıra meclisimizde yer alan üç siyasi partinin kadın kolları üyeleri de aramızdalar. Kadın ve emek kelimelerini zaten birbirinden ayırmak mümkün değildir. Tüm emekçi kadınların 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutluyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra söz alan İl Genel Meclisi eski üyesi Altaş ise Muğla siyasetinde Türkiye’nin ilk kadın il başkanı, ilk kadın il genel meclisi üyesi olmak gibi pek çok ilki başardığını kaydederek, mecliste çalıştığı dönemin siyaset hayatındaki en keyifli ve mutlu zaman dilimi olduğunu söyledi. Altaş, “Ben siyaseti onurla, gururla ve dürüstçe yaptım, çünkü bayanlar adaletlidir. Evde çocuğuna nasıl eşit davranıyorsa siyasette de vatandaşa adil davranır. Şu anda mecliste bayan üye yok sanıyorum. Benim gibi düşünen her kadını, siyasete girmeye ve taşın altına elini koymaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu. Av. Göçügenci de uzun yıllardır siyaset yaptığını ve hayatının her alanında kadın haklarını savunduğunu dile getirerek, siyasetin özel hayatının önüne geçtiğini söyledi. Göçügenci, “Ben siyaset yüzünden biraz geç evlendim. Sorduklarında, 'Siyasetle evliyim' diye cevap veriyordum. Biz Türk kadınına pek çok batı ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını veren Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kere daha saygıyla anıyorum. Ruhu şâd olsun. Kadınlarımız, muhtarlıktan tutun milletvekilliğine kadar her hakka sahip olabilmektedir. Kadınlarımız siyasetin içinde olmadan cumhuriyet, demokrasi ve laiklik olmaz. Mensubu olduğum CHP’nin tüzüğünde yüzde 33 kadın kotası var fakat yerelde de genelde de kadının adı yok. İnşallah önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde bu kotaya siyasetçilerimiz uyar.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: