Muğla İş-Kur Gazetecilerle Diyalog Toplantısı Düzenledi

Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, il merkezindeki muhabir ve köşe...

Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, il merkezindeki muhabir ve köşe yazarlarıyla “İş’te İletişim, İş’te İstihdam” konulu bir diyalog toplantısı düzenledi. Şehrin dinamiklerini bir sinerji içerisinde harekete geçirmeyi amaçlayan kahvaltılı fikir toplantısında, istihdama yönelik konular masaya yatırıldı. Sarıyerli, yaptığı açıklamada şehrin nabzını tutan gazeteci ve yazarlarla bugüne kadar böyle bir platformda biraraya gelmediklerini belirterek, “Bu proje kapsamında bundan sonra her iki ayda bir fikir alışverişinde bulunmak amacıyla biraraya gelmeyi planlıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

İl müdürlüğü olarak 2012 yılında 3 bin 542 işyerini ziyaret ettiklerini kaydeden Sarıyerli, “6 bin 853 kişiye iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verildi. Bin 551 kişi iş arama becerileri seminerlerinden yararlandı. İlimizde 26 bin 376 kayıtlı işsiz, 39 bin 923 kayıtlı işgücü var. Bu yıl 814'ü engelli olmak üzere toplam 5 bin 204 kişiyi işe yerleştirdik. TYÇP başta olmak üzere açılan kurslar için 8 milyon 249 bin 845 lira ödenek kullanıldı. 4 bin 159 kişiye de yaklaşık 12 milyon işsizlik sigortası ödemesi yapıldı.” şeklinde konuştu.

İş-Kur İl Müdürü Sarıyerli, 2013-2023 vizyonunda proje ve hedeflerini ise şu şekilde sıraladı: “İşgücü yetiştirme kurslarımız yüzde 140, UMEM Beceri 10 kurslarımız yüzde 100, UMEM İşbaşı Eğitim Programı yüzde 300, işbaşı eğitim programları yüzde 100 artırılacak. Ödeneklerimizi buna göre istedik. İlimize tahsis edilen miktar 6,4 milyon lira ve bu rakamla Türkiye 18.'siyiz. Ülkemizde işsizlik oranı yüzde 9,01, ilimizde yüzde 8,7'dir. 2013 yılı hedefimiz ise yüzde 7,5. Özellikle istihdam garantili kurslarda en az yüzde 50 başarı sağlamayı amaçlıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: