Muğla kültür turizminde atağa kalkıyor

Muğla’da turizmin çeşitlendirilerek 12 aya yayılması amacıyla kültür turizmine ağırlık veriliyor. Bu kapsamda günyüzüne çıkarılmayan...

Muğla’da turizmin çeşitlendirilerek 12 aya yayılması amacıyla kültür turizmine ağırlık veriliyor. Bu kapsamda günyüzüne çıkarılmayan turizm potansiyelleri tek tek ayağa kaldırılmaya başladı. Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından il merkezindeki üç tarihî konak, Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesindeki Kadı Kalesi ve Yatağan ilçesindeki Kültür Yolu projelerine hız verildi. Önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlanacak olan bu projelerin, bir an önce bitirilerek kültür turizmine kazandırılması hedefleniyor.
Vali Şahin, düzenlediği basın toplantısında kültür turizmiyle ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yürüttükleri projeler üzerinde aylarca çalışarak belirli bir aşamaya getirdiklerini anlatan Şahin, “Bundan sonraki süreçte son adımları atacağız. Özellikle ilimiz turizminde günyüzüne çıkmamış, çok fazla potansiyele sahip yerlerimiz var. Bunları bir bir hayata geçirerek hem ilimiz hem de ülkemizin hizmetine sunmayı istiyoruz. Bunların bitirilmesiyle daha fazla yerli ve yabancı turistin ilgisini buraya çekeceğimize inanıyorum.” dedi.
Muğla’nın tarihî dokunun korunduğu ender illerden biri olduğunun altını çizen Şahin, “Kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, eski eserlere ve evlere sahip çıkarak restore ediyor. Bu bağlamda uzun zamandır yürüttüğümüz çalışma kapsamında ilk etapta tespit ettiğimiz evler oldu. Bunların bir kısmı bitmiş durumda, bir kısmına da restorasyon gerekli. Valilik olarak bunları satın alacağız. İlki Turan Şahin Evi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz'e tahsis ederek kurumumuzu buraya taşıyacağız. Onun yanında, Kurtuluş Savaşı'nda karargâh olarak kullanılan Adeviye Orhan Evi’ni de satın alıp restore edeceğiz. Muğla Üniversitesi'ne ait olan Prof. Dr. Güven Gürsel Evi de bize devredilecek. Yatağan’daki Stratonikeia’nın kazıevinin restorasyonu için Koruma Kurulu’ndan onayı çıktı. Son olarak Turgutreis’teki Kadı Kalesi'yle ilgili de bir çalışma yapacağız.” şeklinde konuştu.
Muğla merkez, Yatağan’ın Bozüyük ve Turgut beldeleriyle Stratonikeia ve Lagina antik kentlerinin kültür turizminde yeni destinasyonlar olmaya aday olduğunu kaydeden Vali Fatih Şahin, “6,5 kilometre uzunluğunda bir yürüyüş güzergâhı yapacağız. Belen Kahvesi’nden Bozüyük’e ulaşan ormanlık alanda, çok güzel bir güzergâh. Buranın sanatsal yapıları ve levhalarını yapacağız. İnsanlar, bir baştan bir başa yaya, atla veya bisikletle istedikleri gibi gidebilecek.” dedi.
Vali Şahin, Bozüyük beldesi Bağyaka mevkisindeki jeotermal alanıyla ilgili olarak bir yıldır çalışma yürüttüklerini de belirterek, “Önümüzdeki yıl hemen çalışmaya başlıyoruz. Sondajla oradaki termal kaynağı günyüzüne çıkarıyoruz. Termal turizmde özellikle Bozüyük’te yatırımcılar bekliyor. Bozüyük civarında bir kısım otellere bu kaynağı kullandıracağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz