Muğla Kültürel Mirası Dubrovnik'te Tanıtıldı

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Hırvatistan Tarihi Kentler Birliği tarafından Dubrovnik'te UNESCO ve Avrupa Tarihi Kentler Birliği'nin katılımı ile gerçekleşen

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Hırvatistan Tarihi Kentler Birliği tarafından Dubrovnik'te UNESCO ve Avrupa Tarihi Kentler Birliği'nin katılımı ile gerçekleşen "Tarihi Kentlerde Akıllı ve Sürdürülebilir Büyüme" konferansında Muğla'nın kültürel mirası hakkında bilgi verdi.

Muğla Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Muğla, Gaziantep, Bursa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları ve Side Belediye Başkanı'nın katıldığı toplantıda, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'ün, toplantıda "Bir Ege Yerleşiminde Kimliğin Yeniden Kazanımı, Muğla'nın Tarihi Çarşılarını ve Hanlarını Canlandırma Projeleri" başlıklı sunum gerçekleştirdiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, Gürün'ün Muğla'nın tarihi ve kültürel yapısından bahsederek kentsel korumanın sürekliliğini vurguladığı kaydedildi.

Kültürel mirasın korunmasına yönelik restorasyon çalışmalarından da örnekler veren Gürün'ün kentsel korumada bütünlük ve sürekliliğin önemine değindiği bildirildi.

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz