Muğla Mhp İl Yönetiminin Görevden Alınması

Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Muğla İl Başkanı Osman Güven, istişare toplantısına katılmak için geldiği Marmaris'te,...

Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Muğla İl Başkanı Osman Güven, istişare toplantısına katılmak için geldiği Marmaris'te, toplantı konuşurken MHP Genel Merkezi tarafından görevden alındığını öğrendi.

Kurultayda Koray Aydın'ı destekleyen Güven, değişim isteyen il başkanları arasında yer alıyordu. MHP Muğla İl Başkanı Osman Güven, partisinin Marmaris'teki istişare toplantısı sırasında MHP Genel Merkezi tarafından görevden alındı, toplantı iptal edildi. Güven, sabah saatlerinde, İl Yönetim Kurulu üyesi Yavuz Kurtulan'ın sahibi olduğu Caprice Beach Otel'deki istişare toplantısına katılmak için yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ilçeye geldi. Saat 12.00'de başlayan toplantıda Güven konuşmaya başladıktan bir kaç dakika sonra, yerinden kalktı ve geri dönmedi. Daha sonra MHP Genel Merkezi'nin il başkanlığına, "Görevden alındınız" faksı gönderdiği ve bu yüzden yerinden kalkarak otelden ayrıldığı ve Muğla'ya döndüğü ortaya çıktı. Güven ve beraberindekilerin ayrılmasıyla toplantı iptal edildi.

Reklam
Reklam

Güven, görevden alınmasıyla ilgili olarak, "Alnım ak yüzüm açık" dedi. Daha önceki yıllarda iki dönem il başkanlığı yaptığını hatırlatan Güven, "O zamanlar Devlet Bahçeli'nin yanında olduğum için iyi il başkanıydım. Daha sonra değişimin şart olduğunu açıkladım ve il başkanlığına aday oldum, delegenin oyuyla başkan seçildim. Görevden alınmamın tek sebebi, kurultayda Koray Aydın'ın yanında yer almamdır. maalesef görevden almak için toplantının bitmesini bile bekleyemediler. Aceleri nedir anlayamadım" diye konuştu.

İstişare toplantılarının ilk ikisini Fethiye ve Köyceğiz'de yaptıklarını, üçüncüsünü de Marmaris'te düzenlediklerini belirten Güven, "Biz herşeye rağmen MHP'yi daha yukarılara taşımak için çalışırken böyle bir durumla karşı karşıya kaldık. Önemli bir toplantı sırasında görevden alınmamın takdirini Ülkücü Hareket'in mensuplarına bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz