Muğla Turizm Konseyi Alman Pazarını Değerlendirdi

Muğla Turizm Konseyi, Almanya'dan gelen sektör temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Online uçuş, otel ve paket...

Muğla Turizm Konseyi, Almanya'dan gelen sektör temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Online uçuş, otel ve paket tur sorgulama imkanı sağlayan Almanya'da hizmet veren Türk firması Airtuerk'in ve tur operatörü Schaunisland Reisen'in yetkilileri toplantıda sunum yaptı. Muğla Valisi Fatih Şahin, konuyla ilgili açıklamasında, "Hep birlikte bulunduğumuz yerden daha iyi yerlere gelmek için çaba sarf ediyoruz. Önümüzdeki yılı ve bundan sonraki dönemleri planlayıp daha çok çalışmamız gerekiyor. Özellikle İngiliz pazarındaki azalmanın etkisini en aza indirmek için alternatif pazarlarda yer almamız önemli bir husus. O yüzden Almanya pazarı bizim için çok önemli." dedi.

Reklam
Reklam

Airtuerk Satış Müdürü Emre Karakaş, toplantıdaki sunumunda Almanya'da Türkiye pazarını satan altı ülkeden bin 100 acentenin Airtuerk sistemini kullandığını ve buradan satış yaptığını söyledi. Karakaş, seyahat acentelerinde çalışan satış temsilcilerinin müşteriyi etkileme konusunda çok iyi olduğunu, bin 100 acentenin arasında 1 milyon euro üzerinde satış yapan yaklaşık 42 tane bulunduğunu ifade etti. "Top sailer" olarak adlandırılan bu acentelerin Muğla'ya çekilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Karakaş, "Satışı yapan ve müşteriyle birebir iletişime geçen satış temsilcilerinin Muğla bölgesine getirilmesi lazım. Acentede çalışan kişiler, Türkiye pazarındaki destinasyonları satıyor ve seyahat bürosunda yolcuyu birebir yönlendiriyor. Bir yolcuyu Dalaman'a gelmesi için ikna etmek, satış temsilcisinin elindedir. Bu acentelere yönelik info tur yapılabilir ve buralar tanıtabilir. Yolcu, paket turda kararsız oluyor. Bu noktada satış temsilcisinin müşteriyi etkileme oranı yüzde 90. İyi bir tanıtımla Almanya'da çok avantajlı hale gelebilirsiniz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Schaunisland Reisen yetkilisi Adnan Eken ise Alman tur operatörü olarak Türkiye'ye çok değer verdiklerini söyledi. Türkiye'ye yoğun talep olduğunu, bunun Muğla'ya yönlendirilebileceğini belirten Eken, turizmde pazarlama ve reklam konusunda şu bilgileri verdi: "Ürünü üretmek değil, pazarlamak çok daha önemli. Bu bölgeye gelecek Alman müşteri farklı. Müşterilerin yüzde 20'si kaliteye göre tercih yapıyor. Dijital, online ve sosyal medyada reklam yapıyoruz. Geleneksel medya, Almanya'da popülerliğini yitirdi. Toplum değişiyor, müşteri gençleşiyor."

Toplantıya kültür ve turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Frankfurt Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hüseyin Gazi Coşan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Airtuerk ve Schaunisland Reisen yetkilileri, FETAB, GETOB, TURSAB, BODER, Muğla sanayi ve ticaret odaları, Deniz Ticaret Odası, Dalaman ATM Dış Hatlar Genel Müdürlüğü, Milas-Bodrum Havalimanı Terminal İşletme Müdürlüğü ve ilin turizm sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: