Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Çevik: "Binlerce Yıllık Tarihimizi Iyi Pazarlamalıyız"

Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Adnan Çevik, "Binlerce yıllık tarihimizi iyi pazarlamalıyız" dedi.

Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Adnan Çevik, "Binlerce yıllık tarihimizi iyi pazarlamalıyız" dedi.

Çevik, Doğa Derneği'nin katkısıyla düzenlediği basın toplantısında "Hasankeyf, Medeniyetlerin Doğduğu Başkent" konulu raporunu tanıttı. Çevik, raporda, Ilısu'nun önemine değindiğini belirterek, Güneydoğu'nun en büyük talihsizliğinin kazı çalışmalarının geç başlaması olduğunu söyledi.

Efes'te ise kazının yüz yıldır devam ettiğini belirten Çevik, şunları söyledi: "Buralarda 30-40 yıldır yapılıyor. Batman'ın etrafında yüzlerce höyük ve kazılacak yer var. Bunları gelecek nesillere aktarma ve tarihi yaşatma gibi bir mecburiyetimiz var. Bu nedenle Hasankeyf bir semboldür. Bu güne kadar kazıların üçte ikisi bile yapılmadığı gibi Ilısu ile bunları tamamen kaybetme ile karşı karşıyayız. Bu nedenle siyasiler bu konuda konuşmalıdır. Hepimizin konuşması lazım. Çünkü Hasankeyf tehdit altındadır. Batman'ın etrafında ve Dicle havzası ile yukarı Dicle'de müthiş bir tarih ve kültür var. Eğer sorun hep aş, iş ise binlerce yıllık tarihimizi iyi pazarlamamız lazım. Tarihimize karşı bir vurdumduymazlık içerisindeyiz."

Reklam
Reklam

Çevik, Hasankeyf'in 12 isminin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Yılmaz Ekinci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: