Muğla Üniversitesi'ne Ev Mobilyası Tasarım Yarışmasında Birincilik Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ) öğrencileri MOSDER ulusal ev mobilyaları tasarım yarışmasında birincilik ödülü kazandı....

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ) öğrencileri MOSDER ulusal ev mobilyaları tasarım yarışmasında birincilik ödülü kazandı.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışmasının birincileri ödüllerini törenle aldı. İstanbul TİM Dış Ticaret Kompleksinde gerçekleştirilen ödül töreninde, 6 farklı kategoride yarışan genç tasarımcıların finale kalan tasarımlarının prototipleri bu yıl ilk kez MOSDER’e üye firmalar tarafından üretildi. Yarışmada, MÜ Teknik Eğitim Fakültesi Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Bölümü 2012 mezunu öğrencilerinden Volkan Turhan ve Mevlüt Yıldırım’ın projeleri “Engelliler İçin Ev Mobilyası” kategorisinde, Halil Kılıç’ın projesi ise “Depolama Mobilyası” kategorisinde finale kalmış ve MOSDER firmaları tarafından tasarımların prototipleri üretilmişti. Finale kalan projeler arasında yer alan Volkan Turhan, yarışmanın en çok dikkat çeken kategorisi olan “Engelliler İçin Ev Mobilyası” kategorisinde birinciliğe hak kazandı.

Reklam
Reklam

MÜ Teknoloji Fakültesi Ağaçişleri ve Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kasal yaptığı açıklamada, “Yarışmanın 5 kategorisi üniversitelerin belirlenen bölümlerinde okuyan ya da yeni mezun öğrencilerine açık iken ‘Engelliler İçin Ev Mobilyası’ kategorisi tüm tasarım bölümlerinin öğrencilerine açık olması üniversitemizin öğrencilerinin başarısı ayrı bir önem ifade etmektedir. Bu bağlamda ‘Engelliler İçin Ev Mobilyası’ kategorisinde finale kalan 3 projeden 2’sinin üniversitemizin mezun öğrencilerinden olması ayrı bir gurur kaynağıdır.”dedi.

Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Bölümünde tasarım derslerine özel bir önem verdiklerini vurgulayan Doç. Dr. Kasal, “ Öğrencilerimizin tasarım derslerini işledikleri mekân resimlerinde de gördüğünü gibi klasik bir bilgisayar laboratuvarı formatından uzak bizzat öğrencilerimizin yapımın da katkı sağladığı ‘Tasarım Stüdyosu’ şeklinde düzenlenmiştir. Ayrıca, Üniversitemiz öğrencilerinin tamamına açık ve koordinatörlüğünü yürütmekte olduğum ‘Tasarımcılar Topluluğu’ organizasyonunda her yıl mayıs ayında ‘Geleneksel Mobilya Tasarım Yarışması’ düzenliyoruz ve 2012 Mayıs ayında yarışmamızın 6’ncısını başarı ile tamamladık. ‘Tasarımcılar Topluluğu’ bu yarışma dışında başarılı ve iş dünyasında saygın yeri olan tasarımcılara konferanslar verdirmekte; öğrenci seminerleri, Auto-CAD, 3D Max, Karakalem vb. kursları düzenlemektedir.”ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: