Muğla Valisi Şahin: Büyük sel baskınını Akköprü Barajı engelledi

Muğla Valisi Fatih Şahin, hafta sonu Köyceğiz ilçesinde meydana gelen sel felaketinde can kaybı yaşanmamasının...

Muğla Valisi Fatih Şahin, hafta sonu Köyceğiz ilçesinde meydana gelen sel felaketinde can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek, hizmete açılan Akköprü Barajı’nın daha büyük selleri önlediğini söyledi.
Valilik 75. Yıl Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Vali Şahin, Köyceğiz ilçesindeki seli yerinde takip ettiğini belirterek, “Ekiplerimiz, takdire şâyan bir şekilde canla başla çalıştı. 40-50 yıldır yaşanmamış bir olayla karşılaştık. Güçlü bir şekilde gelen suyun, bazı yerlerde boşluk bulup zayıf noktalarda delme ve yırtmalar yapıp Köyceğiz ilçe merkezine sel şeklinde tesirini gördük. TOKİ ve Anadolu liselerinde iyi çalışmalar yaptık. Kısa zamanda zor şartlar altında gerekli tedbirleri alarak, ilçe merkezindeki su baskınlarını önledik. Dere kenarında evler vardı, ilgili arkadaşlarımız araçlarla müdahale etti. Herhangi bir can kaybı olmadan bu felaketi atlattık.” dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, kendisine telefon ederek bilgi aldığını söyleyen Şahin, “Dereyle ilgili bilgileri kendilerine vereceğiz. En kısa sürede ne yapılması gerekiyorsa bizzat takip edeceklerini ve bu yıl oradaki problemin ortadan kaldırılacağını ifade ettiler. Özellikle Akköprü Barajımız, büyük sel baskınlarını önledi. Yakında elektrik üretimine başlayacak olan barajımız, aynı zamanda sulama için de kullanılacak. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz