Muğla Valisi Şahin: Turizmde kalite önemli

Muğla Valisi Fatih Şahin, kış sezonundaki fuarlara yüksek düzeyde katılım sağlandığını belirterek, “Fuara katılmak yetmiyor,...

Muğla Valisi Fatih Şahin, kış sezonundaki fuarlara yüksek düzeyde katılım sağlandığını belirterek, “Fuara katılmak yetmiyor, kaliteyi de arttırmak zorundayız.” dedi. İldeki turizm sektör temsilcilerinin katıldığı "Turizm Konseyi" toplantısı, Valilik 75. Yıl Salonu'nda yapıldı. Şahin başkanlığındaki toplantıya Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar, Dalaman ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Bodrum Otelciler Birliği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, BODER Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Kavala, Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği Encümen Üyesi Alper Çalıkoğlu ve Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Müdürü Cahit Sarıbey katıldı.
Vali Şahin, toplantıdan önce yaptığı açıklamada, kış sezonunda bütün dış turizm fuarlarına katılmayı hedeflediklerini söyledi. İsveç, Hollanda ve İngiltere fuarlarını değerlendirerek, “Fuar için gittiğimiz ülkelerdeki sektör temsilcileriyle konsoloslarımız ve turizm ataşelerimiz kanalıyla toplantılar yapıyoruz. İsveç’in nüfusu 9 milyon. Bu ülkenin insanları, yılda üç dört defa yurtdışı seyahate gidiyor. İsveç’ten 2010 yılında 30 bin turist gelmişti, bu yıl 45 bine çıktı. Hedefimiz, 100 binleri buraya çekmek. Özellikle üçüncü yaş grubuna yönelik sağlık turizmiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz.” şeklinde konuştu. İngiltere’deki fuara da değinen Vali Şahin, “İngiltere, bizim en büyük pazarımız. Bu yıl yüzde 10-11 oranında düşüş yaşandı, bu da 150-200 bin kişiye tekabül ediyor. Bizden kaynaklanan bir olay değil, İngiltere’deki ekonomik kriz nedeniyle kaybımız oldu. Bu ülkedeki pazar payımızın arttırılması için bir görevlimizi gönderdik, turizm sezonuna kadar çalışacak.” dedi.
Turizmde kalitenin ve hizmetin önemli olduğuna da dikkat çeken Vali Fatih Şahin, şunları söyledi: “Turizm, çok kırılgan bir sektör. En küçük bir hareketlenmeden etkileniyor. Alternatif pazarları önemsiyoruz. Gelen turist otel temizliği, yemek temizliği ve iyi hizmet istiyor. Bu ihtiyaçlarını karşıladığımız ve kaliteyi arttırdığımız sürece hem paralı turisti çekeriz hem de turist sayısını arttırabiliriz. Kısa vadeli düşünmemek lazım, uzun vadeli düşünüp kaliteli hizmet sunmamız gerekir.”
Çeşitlendirme için spor ve kültür turizmine de ağırlık verdiklerini kaydeden Muğla Valisi Şahin, “Şu anda bölgemizde bir golf sahası var. Bunların arttırılması gerekiyor. Zengin ve paralı turist çekmek istiyorsak, alternatif turizm dallarına ağırlık vermeliyiz. Spor turizmi için de geldiğim günden bu yana çalışma içinde oldum. Ortaca Sarıgerme’de üç antrenman ve bir maç sahasıyla spor kompleksi yapımı devam ediyor. Kültür turizmi de bizim için önemli. Turistleri merkez, Bozüyük ve Yatağan gibi iç kesimlere çekmek için kültür turizmine ağırlık verdik. Bunun yanında Fethiye Babadağ teleferik yapım işi önümüzdeki günlerde başlayacak. Yine Fethiye’deki Kayaköy, âtıl vaziyette duruyor. Bakanlığımız burayı önemsiyor ve turizme kazandırılması için proje bszında çalışma yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz