Muğla Valisi Şahin, Vergi Mahkemesi Başkanı Karadoğan’ı ziyaret etti

Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla İdare Mahkemesi’nde faaliyet başlayan Vergi Mahkemesi Başkanı Uğur Karadoğan’a iade-i...

Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla İdare Mahkemesi’nde faaliyet başlayan Vergi Mahkemesi Başkanı Uğur Karadoğan’a iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette 1. İdare Mahkemesi Başkanı Gürbüz Uçar ve 2. İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Nafiz Acar da bulundu.
Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin kendi binasına geçmesiyle rahatlama yaşandığını belirten Vali Şahin, 1. ve 2. İdare ve Vergi mahkemelerinin kurulması ve hâkimlerinin göreve başlamasının, şehir adına sevindirici olduğunu söyledi. Şahin, “Böylelikle idare mahkemelerindeki yoğunluk azalmış oluyor. Vatandaşlarımızın Aydın’a gitmelerine gerek kalmayacak.” dedi. 1. İdare Mahkemesi Başkanı Uçar ise Muğla’da idare mahkemesinin 2001 yılından itibaren faaliyet gösterdiğini, 2009 ve 2010'da Türkiye’de en fazla dava açılan ve en fazla karar veren mahkeme durumuna geldiğini ifade etti. Uçar, “Fazla dava açılması, orada idari ve adli olarak uyuşmazlıkların fazla olduğu anlamına gelir. Bu yoğunlukta, davalar gecikmeden yeni mahkemelerin faaliyete geçirilmesi zorunlu hale getirmiştir.” şeklinde konuştu. Başka binalardan yer tahsisi ve kiralanması için iki yıla yakın gayret gösterildiğini ve ciddi sıkıntılarla karşılaşıldığını anlatan Gürbüz Uçar, “15 günde bitmesi gereken kiralama işlemi, 1,5 yılda ancak sonuçlanabildi. Bu binanın tamamını istemiştik ama bir katını alabildik. Bu sayede 1.’nin yanına 2. İdare Mahkemesi ve Vergi Mahkemesi'ni de kurabildik. Kısa sürede bir kat yetersiz hale gelecektir. Bina içinde genişletme çalışmalarımız devam ediyor. 3. İdare Mahkemesi'ni de kurmayı amaçlıyoruz." dedi. Karadoğan ise şu anda vergi mahkemesini kurma aşamasında olduklarını belirterek, “Altyapısını hazırlıyoruz. Dosyalarımız, Aydın Vergi Mahkemesi'nden gelecek. Fiili olarak faaliyete geçmemiz, eylül ayının sonunu bulacak. Bu aşamada dosya kabulümüz mevcut. Vatandaşlar artık Aydın'a dava göndermesin.” diye konuştu. 2. İdare Mahkemesi Başkanı Acar da 15 Şubat 2011 tarihinden itibaren göreve başladıklarını hatırlatarak, “Bir başkan ve üç hâkim olarak görev yapıyoruz. Şu an 1. İdare Mahkemesi'nin iş yükünü hafifletmiş bulunuyoruz. Bundan sonra iki mahkeme, idari uyuşmazlıkları çözümleyecek.” dedi.
Muğla'da idare mahkemeleri, 8 Ocak 2011 tarihinde adliyeden ayrılarak yeni hizmet binasına taşınmıştı. Ardından 2. İdare Mahkemesi ile Vergi Mahkemesi faaliyete geçirildi. İdare mahkemelerine geçen yıldan 2 bin 215 dava devredilirken bu yıl 2 bin 142 yeni dava açıldı, bunların bin 670'i hakkında karar verildi. Yeni kurulan Muğla Vergi Mahkemesi'nde ise şu ana kadar sadece bir dava açıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz