Muğla Yörük Obaları Derneği Türkiye'ye Döndü

Türkmenistan'ın başşehri Aşkabat'ta bu yıl düzenlenen Nevruz kutlamalarına katılan Muğla Yörük Obaları Derneği üyeleri Türkiye'ye...

Türkmenistan'ın başşehri Aşkabat'ta bu yıl düzenlenen Nevruz kutlamalarına katılan Muğla Yörük Obaları Derneği üyeleri Türkiye'ye döndü. Kutlamalarla ilgili değerlendirmede bulunan Dernek Başkanı Orhan Akcan, Aşkabat’ta Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını, önümüzdeki yıl Kazakistan’da yapılacak Nevruz kutlamalarına davet edildiklerini söyledi.

Akcan, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız'dan gelen talep üzerine, 20-21 Mart 2013 tarihlerinde Aşkabat’taki Nevruz kutlamalarına ilçelerimizden birer temsilciyle giderek ülkemizi temsil ettik. Şehrin 25 km. yakınlarındaki Ahal Yaylası'nda kutlamaya katıldık. Provalarda jüri, Muğla ekibini beğendi. Devlet başkanlarının katıldığı törende, Ağır ve Kıvrak Zeybek oynadık. Bunun için çok mutluyuz. Türkmen kardeşlerimize, ülkemizin kucak dolusu selamlarını götürdük.” dedi.

Reklam
Reklam

Türkmenistan halkının kendilerini çok sıcak karşıladıklarını anlatan Akcan, “Biz de oradaki Türkmen kardeşlerimizin kızı, erkeği, yaşlısı, genciyle hepsinin kucak dolusu selamlarını getirdik. Aşırı bir Türkiye sevgisi var. Bizi bizden daha fazla seviyor ve tanıyorlar. İmkânı olan tüm vatandaşlarımızın oralara gitmesini tavsiye ediyorum. Bakanlığımızdan bize bir teklif daha geldi. İnşallah önümüzdeki yıl bu etkinlik Kazakistan’da yapılacak. Bize şimdiden teklif ettiler, 25-30 kişilik Muğla Yörük Obaları Derneği olarak ekip oluşturacağız. Tek gayemiz, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: