Muğla, Yunanistan konsolosluğu bekliyor

Yunanistan’ın Schengen vizesi kilidini kırma çabasına Muğla’dan destek geldi. Yunanistan Turizm Bakan Yardımcısı George Nikitiades,...

Yunanistan’ın Schengen vizesi kilidini kırma çabasına Muğla’dan destek geldi. Yunanistan Turizm Bakan Yardımcısı George Nikitiades, geçen yılın son günlerinde vize almayı kolaylaştırmak amacıyla Antalya'da ve Muğla'nın Bodrum ilçesinde ofis açılacağını söylemişti. Muğla İl Genel Meclisi, ofisin şehir merkezinde açılması ve kısa sürede konsolosluk olarak hizmet vermesi için karar aldı.
Daha önce bir konsolosluk açılması için girişimlerde bulunan İl Genel Meclisi Turizm Gençlik ve Spor Komisyonu eski Başkanı Mehmet Erden’in, Simi Belediye Başkanı Lefteris ile birlikte girişimleri sonucu geçen yıl Muğla ve Antalya’da birer vize ofisi açılmasına karar verildi. O zaman, Muğla’daki ofisin Bodrum’da faaliyete geçmesi uygun görülmüştü ancak uzaklık sebebiyle Fethiye ve Marmaris'le diğer ilçelerden gelen tepkiler sonucu, her yere aynı mesafede bulunan il merkezinde açılması düşünüldü. İl Genel Meclisi Turizm Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Suat Esin tarafından okunan raporda, “Coğrafi konumu nedeniyle yatlara evsahipliği yapan ilimiz, komşumuz Yunanistan’ın ekonomisine de katkı yapmaktadır. Örneğin 2011’de sadece Simi’ye yanaşan Türk yat sayısı 7 bin 500’dür. Muğla ili, turizmi bilen ve aynı zamanda tarım yapabilen, yine sanayi sektöründe de hizmet üretebilen bir nüfusa sahiptir. Bununla birlikte yer altı zenginliklerinin de oldukça fazla olduğu bir coğrafyaya sahiptir. Bütün bunlar gözönüne alındıktan sonra hem komşumuz Yunanistan’a hem diğer Avrupa ülkelerine giriş çıkışın fazlaca yapıldığı ilimizde bir vize ofisi açılması uygundur.” denildi. Daha sonra yapılan tartışmalarda Komisyon Başkanı Esin, Yunanistan’a vize için Muğla bölgesinden yılda ortalama 6 bin başvurunun İzmir’de yapıldığını ve bunun güçlükleri bulunduğunu belirterek, “Muğla il merkezi, ofis için uygundur. Bu ofisin açılması halinde vize sayısı 8-10 binlere ulaşacaktır.” şeklinde konuştu. CHP, MHP ve AK Parti grup sözcüleri de komisyon raporuna destek verince il merkezinde vize ofisi açılması için temenni kararı alındı. Karar, Dışişleri Bakanlığı’na da gönderilecek.
Konu hakkında bir açıklama yapan Mehmet Erden geçen günlerde Yunanistan Turizm Bakan Yardımcısı Nikitiades ile Rodos’ta tesadüfen görüşme imkanı bulduklarını belirterek, şunları söyledi: “Sayın Bakan, Muğla’da konsolosluk açılmasının da mümkün olduğunu, bu yönde gelecek talebe destekçi olabileceklerini söyledi. Bugün alınan kararla il merkezinde açılacak vize ofisi, hemen ardından bir konsolosluğa dönüşebilir. Bunun için işlemlerin hızlandırılmasında yarar var.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz