Muğla'da, 1 Haftadaki 3 Kadın Cinayeti Protesto Edildi

Cavit AKGÜN/MUĞLA, Son bir hafta içinde Muğla'da ilk olarak, boşanıp tekrar bir araya geldiği eski eşiyle tekrar geçinemeyince ayrılmak isteyen

Cavit AKGÜN/MUĞLA, Son bir hafta içinde Muğla'da ilk olarak, boşanıp tekrar bir araya geldiği eski eşiyle tekrar geçinemeyince ayrılmak isteyen 39 yaşındaki Ayfer Gökmen'in ölümüyle sarsılan kadınlar, ardından eski erkek arkadaşı tarafından başından vurulan üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Funda Altınbezer'e üzüldü. Bir diğer kadın cinayetinde ise iki çocuk annesi 26 yaşındaki Menekşe Yerlikaya, bir bardak su getirmediği gerekçesiyle öfkelenen kocası tarafından boğularak öldürüldü. Bu duruma tepki gösterip, 'Yaşamak için yer üstünde kadınlara yaşam odaları mı gerekiyor?' yazılı dev pankart yaptıran çeşitli sivil toplum kuruluşu, dernek ve platforma üye kadınlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Kadınlar adına basın açıklamasını Kayra Kadın Derneği Üyesi Canan Ülkü yaptı.
"HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!"
Kadın cinayetleri sanıklarına çeşitli gerekçelerle haksız indirimler verilip mükafatlandırıldığını söyleyen Ülkü, "Resmi nikah öncesinde imam nikahı kıyılmasını yasaklayan TCK maddesinin Anayasa Mahkemesi tarafından sözde eşitlikçilik gerekçeyle iptal edilmesi kararına karşı; kadın Bakan Ayşenur İslam, bu konuda kadını koruyacak düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı. Bakana soruyoruz; Küçücük kız çocuklarının, Türkiye'nin her bir yanında imam nikahı adı altında satılmasını, imam nikahı ile ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci 'eş' olan kadınların çoğalmasını, bu birlikteliklerden doğan çocukların yasal haklardan mahrum kalmasını, kadınların bir 'boş ol' sözüyle, Medeni Kanun'da yer alan tüm haklarını kaybetmelerini, yaşamın içinde çaresizce kalmalarını engelleyecek düzenlemeleri nasıl yapacak? Büyük mücadeleler sonucunda kazandığımız haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Yeryüzü kadın-erkeğin eşit ve özgürce, yan yana yürüyeceği aydınlık bir yola kavuşuncaya kadar sokaktayız. Yasta değil, isyandayız" dedi.
Açıklamanın ardından bir süre "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa" sloganı atan kadınlar, ardından sessizce dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: