Muğla'da "12 Yaş Haftasonu Tenis Turnuvası" Başladı

Türkiye Tenis Federasyonu'nun düzenlediği "12 Yaş Haftasonu Tenis Turnuvası", Muğla'da başladı.

Türkiye Tenis Federasyonu'nun düzenlediği "12 Yaş Haftasonu Tenis Turnuvası", Muğla'da başladı.

Muğla Tenis Kulubü Tesisleri'nde düzenlenen turnuvada İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'dan katılan 80 sporcu mücadele ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, yaptığı açıklamada, bu tür turnuvaların Muğla'da tenisin tanınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Hacıcaferoğlu, turnuvaların sadece sporun gelişmesine değil kentin ekonomisine de katkıda bulunduğunu belirterek, "Turizm kenti Muğla'da alternatif turizmden bahsediyoruz. Turnuvaya katılan sporcular ve ailelerinden oluşan yaklaşık 150 kişi, kentte 4 gün boyunca konaklayacak. Bu nedenle spor turizmi Muğla'nın ekonomisine de büyük katkı sağlıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Amaçlarının tenisi sevdirmek ve milli takımlara sporcu yetiştirmek olduğunu vurgulayan Hacıcaferoğlu, bu konuda il merkezi ve ilçelerdeki tenis kulüplerinin gayretli çalışmaları olduğunu, ilerleyen yıllarda tenis milli takımına Muğla'dan sporcu gönderebileceklerini söyledi.

Burhanettin Hacıcaferoğlu, Muğla Tenis Kulübü'nün de içinde bulunduğu Kışla Parkı'nın Gençlik ve Spor Bakanlığı'na tahsis edildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Tesislerimiz büyüdükçe uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Bu alana birçok branşla ilgili tesisler yapacağız ve burayı bir spor kompleksi haline getireceğiz. Spor kompleksi tamamladıktan sonra her türlü uluslararası organizasyonu ev sahipliği yapabileceğiz."

Turnuvanın, 20 Mayıs'ta sona ereceği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: