Muğla'da 131 Bin Hektar 2B Arazi Satışa Çıkıyor

Bu hafta içinde Meclis gündemine gelmesi ve kısa sürede yasalaşması beklenen kamuoyunda 2B arazisi olarak...

Bu hafta içinde Meclis gündemine gelmesi ve kısa sürede yasalaşması beklenen kamuoyunda 2B arazisi olarak bilinen, orman vasfını yitirmiş alanların satışı için başvurular yasanın çıkmasının hemen ardından başlıyor.

Muğla'da yaklaşık 50 Bin vatandaşın mülkiyet sorununa çözüm getirecek olan ve orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı, hak sahiplerine rayiç değerinin yarısı üzerinden doğrudan satılacak.

Mecliste tasarının aynen onaylanması durumunda, Tapu-Kadastro Genel Müdürlüğü'nce güncelleme ve kadastro çalışmalarında 31 Aralık 2011 tarihinden önce kullanıcı ve/veya muhdesat sahibi olduğu belirlenen vatandaşlar, çalışmaları tamamlanmış olan birimlerde Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay, Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle çalışmaları tamamlanmamış olan birimlerde ise kadastro tutanakları veya güncelleme listelerinin tescil edildiği tarihten itibaren 8 ay içinde gerekli başvuruyu Mal Müdürlüklerine, Merkez İlçede ise Milli Emlak Müdürlüğü'ne yapacaklar. Ayrıca satış bedelini itiraz ve dava konusu etmemesi ile hukuki bir engelin olmadığının idarece belirlenmesi halinde hak sahibi statüsü kazanacaklar.

Reklam
Reklam

5 YIL VEYA 10 EŞİT TAKSİT İMKÂNI

2B arazilerinin satış bedelleri, idarece belirlenmiş olan rayiç değerin %50'si üzerinden hesaplanacak. Satış bedelleri, isteğe bağlı olarak 5 yıl veya 10 eşit taksitle faizsiz ödenebilecek olup, hak sahibince peşin ödemenin tercih edilmesi halinde ise satış bedelinin %20'si oranında ekstra indirim uygulanacaktır.

MUĞLA'DA 131 BİN HEKTAR 2B ARAZİSİ VAR

Muğla Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Muğla'da bugüne kadar yürütülen çalışmalar ile yaklaşık 45 bin adet ve 131 bin hektar 2/B vasıflı parsel üretildi. Başvurular esnasında yoğunluk yaşanmaması ve ilgili vatandaşların uzun kuyruklarda bekletilmemesi amacıyla, birim(Belde/Mahalle/Köy) bazlı randevu sistemi uygulanacak. Kullanıcı ve taşınmaz bilgilerini içerir listeler, taşınmazın bulunduğu birimin (Belde-Mahalle-Köy) muhtarlık ve varsa belediye hizmet binaları, ayrıca İlçe Kaymakamlıkları (Mal Müdürlüğü) ilan panolarında yasanın yürürlüğe girmesine müteakip ivedilikle askıya çıkarılacaktır. Başvurular, birim (Belde/Mahalle/Köy) bazlı randevu sistemi ile alınacağından hangi birimde hangi tarihler arasında başvuru kabul edileceği ilgili muhtarlıklarda ve basın organlarında ayrıca duyurulacak. Kadastro ve/veya güncelleme çalışmaları tamamlanan birimlerde başvuru süresinin kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 6 ay içinde sonlanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: