Muğla'da 2023 Genç Zeybek Oynayacak

Muğla'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 2023 genç aynı anda zeybek oynayacak.

Muğla'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 2023 genç aynı anda zeybek oynayacak.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2023'e büyük ülke, büyük güç olma hedefi koyduğunu, bu slogan doğrultusunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliği ile dev bir organizasyon gerçekleştireceklerini söyledi.

15 Mayıs'ta başlayacakları organizasyonların 5 ayrı merkezde yürüyeceğini belirten Çeker, şu bilgileri verdi:

Reklam
Reklam

"Bu bayram sloganımız 'Muğla Bayram Edecek'. Sınırsızlık Meydanı'nda Gençlik Merkezi panayır alanı ve konserler, Cumhuriyet Meydanı'nda şişme oyun parkurları, Cumhuriyet Caddesi'nde sokak sporları, Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı'nda değişik sportif gösteriler ve üniversite Kampüsünde değişik etkinliklerle Bayramı Muğla'ya yayacağız."

Kutlamaların en görkemlisinin ise 17 Mayıs'ta yapılacağını ifade eden Çeker, dünya genelinde ilk defa yapılacak 2023 gencin aynı anda zeybek oyununa 20 ülkeden 70 genç katılarak katkıda bulunacağını dile getirdi.

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: