Muğla’da 88. okul protokolü imzalandı

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesine, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde ilköğretim okulu ek...

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesine, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde ilköğretim okulu ek binası yapılacak. Maliyeti 400 bin lira olan sekiz derslikli binanın protokolü, Valilik 75. Yıl Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı. Törene Muğla Valisi Fatih Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Karabulut, Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, hayırsever Ayser Eren ve yakınları katıldı.
Törende konuşan Vali Şahin, kendilerinin aracı olduğunu, asıl katkıyı hayırseverlerin yaptığını söyledi. Şahin, “Eğitim alanında yapılan katkıları çok önemsiyorum. Gerçekten Muğla halkı, bu konuda çok duyarlılık gösteriyor. Sürekli yeni protokoller yapıyoruz. Derslik ve altyapı noktasında çok eksiğimiz yok. Türkiye ortalamasının üstündeyiz ama bunu daha da ileriye taşımak için çaba gösteriyoruz.” dedi.
Başkan Gencel ise beldelerine Eren ailesinin katkılarından dolayı teşekkür etti. Milli Eğitim Müdür Vekili Karabulut da 2003 yılından beri Muğla’da 88. okul protokolünü imzaladıklarını belirterek, “Eren ailesinin, iki yıldan bu yana okul yaptırma planları vardı. İki ay önce gerçekleştirme kararı aldılar. Kendisiyle yaptığımız görüşmede, iki yerde bir sıkıntımız olduğunu dile getirdik. Kendileri de Bozüyük'te bir ek bina yapmaya karar verdi. Beldede, beş yıl önce bir hayırseverimiz tarafından 11 derslikli bina yaptırmıştı. 50 yıl önce yapılmış olan altı tane dersliği yıkarak, yerine sekiz derslikli binayı yapacağız.” şeklinde konuştu.
77 yaşındaki hayırsever Ayser Eren ise uzun yıllardır hayalini kurduğu okul protokolünü yapmamın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, bitmesini sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Konuşmaların ardından Ayser–Kazım Eren İlköğretim ek binasının protokolü imzalandı. Muğla genelinde bugüne kadar 88 okul protokolü kapsamında bin 30 derslik, iki kapalı spor salonu, bir konferans salonu ve üç lojman inşa edildi. Hayırseverler tarafından eğitime yapılan katkı da 109 milyon 175 bin liraya ulaştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz