Muğla'da Ahşap Heykel Sempozyumu Düzenlenecek

Muğla Belediyesi tarafından Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu düzenlenecek.

Muğla Belediyesi tarafından Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu düzenlenecek.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla Belediyesi tarafından her yıl mayıs ayı içerisinde düzenlenen "Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu"nun bu yıl 20-31 Mayıs tarihlerinde sanatseverlerle buluşacağını söyledi.

Gürün, Sınırsızlık Meydanı'nda gerçekleştirilecek sempozyuma Deniz Cemal Koşar, Jan Janiurek, Ebru Baran Burçoğlu, Martin Kral, Veronika Durova, Jiri Netik, Irena Karnikova, Gürol Aytepe ve Josephina Jonasova'nın katılacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

3 yıldır düzenlenen sempozyumlarda bugüne kadar 20 heykelin yapıldığını anlatan Gürün, "Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumumuz kentlerin gelenekselleşen sanatları ile kimliklerini güçlendirip korudukları bilinci ile köklenerek gelişen bir sempozyumdur. Kültür sanat ögeleri ile doğal güzelliklerimizi buluşturan sempozyumumuz, uluslararası boyutu ile de ayrı bir önem kazanmaktadır" dedi.

Sempozyumun, Muğla'nın kültür sanat kenti markasını pekiştirdiğine işaret eden Gürün, "Uluslararası üne sahip heykeltıraşların usta ellerinden çıkan sempozyumun gerçekleştiği Sınırsızlık Meydanı'nda yankılanan tokmak sesleri ve heykellerini yaratım süreçleri gençlerimizin ufkunu açmakta ve bizlere tarifsiz görsel keyifler yaşatmaktadır" diye konuştu.

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: