Muğla'da Avukatlar Günü Etkinlikleri

Muğlalı avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk koyarak günlerini kutladı.

Muğlalı avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk koyarak günlerini kutladı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş ve Baro üyesi avukatların katıldığı törende konuşan Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, avukatların gittikçe zorlaşan koşullarda görev yaptıklarını söyledi.

Savunma ve avukatlık mesleği ile ilgili toplumsal anlayışın ülkemizin en yüksek kültürel gerilik alanına dönüştüğünü kaydeden Baro Başkanı Gürkan, "Yargı denilince yalnızca Yargıç ve Savcılar geliyor akla. Kolluğun, idarenin, vatandaşın avukatın görev yapmasına tahammül etmesini sağlamaya çalışırken, Adliyelerde bile görev yapmamıza tahammül edilemez durumlarla karşılaşır olduk. Avukatlar gözaltına alındıkları otoların içinde, karakollarda darp ediliyor, kelepçe takılarak tutuluyor ve kötü muameleye maruz kalıyor diye feryat ederken, hiçbir neden olmadığı halde, 67 yaşında bir avukata mahkeme salonunda durup dururken saldıran, burnunu kıran, araya giren avukatlara da saldıran ve sonra da "şeker hastasıyım hatırlamıyorum" diyen bir yargıcı, kürsüde tutmaya devam eden bir yargı mekanizması ile karşılaştık. Özel Görevli Adliyelerde ise varlığımıza bile tahammül kalmadı. Duruşmalardan uzaklaştırılıyoruz. Savunmalarımız hakkında ceza soruşturmaları kavuşturmaları açılıyor. Uzun bir süredir; sistemli biçimde, avukatlara karşı her isteyenin her istediğini söyleyebilmesi yada yapabilmesi, bir hak gibi gösterildi, işlendi, algılatıldı. Bunun acı sonuçları; ağır yaralanmalar ve ölümlerle sonuçlanan saldırılardır. Türkiye tüm dünyada en çok avukat öldürülen ülkelerden olmuştur" dedi.

Reklam
Reklam

"YARGI İNTİHAR EDİYOR"

Yargının intihar ettiğini ifade eden Baro Başkanı Gürkan, "Mahkeme kararları özellikle ara kararları yada koruma önlemleri üzerine verilen kararlar; yüzde 90 oranında gerekçesizdir. Yasada yazanların yada daha da öte, yasa maddelerinin numaralarının yazılmasından ibarettir. Bu tutum sürerse yargıya güven tümden tasfiye edilecektir. Açıkça söylüyorum. Yargı intihar ediyor. Yargının sağlıklı işlemesi için 74 bin avukatın enerjisi, bilgi ve birikiminin yargı sürecine katkı yapmasının önünü açın diyoruz. Değerli meslektaşlarım hepinizin adına derim ki ve ant içerim ki, bütün bu duruma ve koşullara karşın, biz yolumuza devam edeceğiz. Gerçeği aramaya ve hakkı savunmaya aralıksız devam edeceğiz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: