Muğla'da bayramda otellerin yüzde 80'i kapalı

Muğla (AA)- Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasına rağmen yerli turistin kriz nedeniyle tatile çıkmak istemediğini belirterek, "Bayramı biz bize kutlayacağız" dedi.

Güney Ege'deki birçok otelin kapalı olduğuna dikkati çeken GETOB Başkanı Açıkgöz, Antalya'nın da bayram tatili için beklediği rezervasyonları alamadığını ifade etti. Açıkgöz, "Bunu krizin turizm sektörüne ilk yansıması olarak görüyoruz. Bölgemizdeki birçok beş yıldızlı otel kapalı. Tur operatörleriyle yaptığımız görüşmelerde, rezervasyon taleplerinin yok denecek kadar az olduğunu söylüyorlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Marmaris'te bayram süresince açık olan iki otelden Maritim Grand Azur yetkilisi, tatil süresince bayramda otellerinin dolu olduğunu söyledi.Bayram tatilinde odalarının yarısından fazlasının dolu olmasını beklediklerini kaydeden Grand Yazıcı Club Turban yetkilileri ise müşterilerine her gece canlı müzik ve çeşitli animasyonlar sunacaklarını açıkladı.Bu arada, bayram tatilini Marmaris'teki bu iki otelde geçirmek isteyen yerli turistlerin her şey dahil 95 YTL ücret ödeyeceği öğrenildi.

-Bodrum-
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, Kurban Bayram taleplerinin beklenenin çok altında gerçekleştiğini söyledi. Bayram tatilinde otel fiyatlarının yaz sezonuna göre daha düşük olacağını bildiren Orhan Kavala, "Turizm sezonunu tamamladık. Otel fiyatları Temmuz ve Ağustos aylarına oranla düştü. Tatilciler, aynı kalitede hizmeti şimdi daha ucuza alacak"dedi.

80 bin yatak kapasitesine sahip Bodrum'da otellerin büyük çoğunluğunun kapalı olduğuna işaret eden Kavala, "Kurban Bayramında Bodrum'da mevcut olan otellerden sadece bir kısmı açık olacak. Bu otellerin açık olmasına rağmen eski bayram tatillerine göre gelen yerli turist sayısında azalma var. Bayram süresince Bodrum merkez dışında Gümbet ve Turgutreiste'de açık oteller olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Fethiye

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları, bölgedeki otellerin yüzde 95'inin Kasım ayı itibariyle tesislerini kapattığını söyledi. Kurban Bayramı tatili boyunca büyük otellerin hiçbirinin açık olmayacağını ifade eden Torunoğulları, "Fethiye'de Kasım ayının ilk haftasından itibaren turizm sezonu kapanıyor. Bu tarihten Kurban Bayramı'na kadar yaklaşık 45 günlük bir süre kalıyor. Bu sürede otelleri açık tutmak mümkün değil. Ortaya çıkacak maliyeti bayramdaki gelirle karşılamak mümkün değil" dedi.

-Gökova-
Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, 9 günlük bayram tatili öncesinde beldedeki otel ve apartların büyük ölçüde boş olduğunu bildirdi. Akkaya'nın, Bodrum ve Marmaris'ten farklı olduğunu kaydeden Çalca, şöyle konuştu:"Biz farklı bir turizm anlayışı benimsedik. Beldemizde, gürültülü müzik yapan eğlence yerlerine ruhsat vermiyoruz. Bu konuda esnafı bilinçlendirdik. Buraya gelen yerli ve yabancı misafirler, doğayla iç içe dinlenme fırsatı buluyor. Birçok yerli turist, tur programlarına katılıp gezdikleri eşsiz koyların tadını çıkarıyor, gün batımında balık avlayarak dinleniyorlar."

Reklam
Reklam