Muğla'da Deprem Ve Yangın Tatbikatı

Muğla Belediyesi İtfaiye ekiplerince deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Muğla Belediyesi İtfaiye ekiplerince deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulu'nda Sivil Savunma Günü dolayısıyla düzenlenen tatbikatta, senaryoya gereği kentte meydana gelen depremde, okulda sarsıntı oldu.

Okulun alarm zilinin çalmasıyla sınıflarda eğitim gören öğrenciler, elleriyle başlarını kapatıp masaların altında ve diğer güvenli alanlarda kendilerini koruma altına aldı. Sarsıntı geçtikten sonra öğrencileri okuldan tahliye eden öğretmenler, durumu Muğla Belediyesi İtfaiye ekiplerine bildirdi.

Reklam
Reklam

Okula gelerek güvenlik önlemleri alan ekipler, hazırlanan senaryo gereği okulun ikinci katında bulunan sınıfta mahsur kalan 3 öğrenciyi itfaiye merdiveni uzatarak kurtardı.

Daha sonra okulun bahçesinde yangın söndürme ve yangın söndürme tüpünü kullanma tatbikatı yapıldı. Bahçede yakılan ateş, öğrenciler tarafından söndürüldü.

Tatbikatlarda 2 bin öğrenciye eğitim verilmesinin planlandığı öğrenildi.

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: