Muğla’da ezan ve ilahi ziyafeti

Muğla’da, usulüne ve makamına uygun ezan okuma kursuna katılan 23 din görevlisi, düzenlenen etkinlikle 5...

Muğla’da, usulüne ve makamına uygun ezan okuma kursuna katılan 23 din görevlisi, düzenlenen etkinlikle 5 makamda ezan okudu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte seslendirilen ilahilerle zaman zaman duygulu anlar yaşandı.
Muğla Müftülüğü'nün organizasyonu ile Dinayet İşleri Başkanlığı Öğretim Görevlisi Nurettin Yıldırım tarafından 23 din görevlisine üç haftalık güzel sesle, usulüne ve makamına uygun ezan okuma ve ilahi kursu verildi. Kursu başarıyla tamamlayan din görevlileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Muğla’da unutulmaz bir gece yaşattı. Müftü Vekili Zekeriya Çelik yaptığı açılış konuşmasında, 17 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında 23 din görevlisine ezan ve ilahi okuma kursu verildiğini belirterek, "Ezan dini terim olarak, özel lafızların özel bir şekilde okunarak insanları namaza davet anlamına geliyor. Kıyamete kadar ezan orijinal lafızlarıyla okunacaktır. Ezanın insanlar üzerinde büyük tesiri var. Bizler için ezan çok şey ifade ediyor. Doğduğumuzda dünyada ilk duyduğumuz ses ve söz ezan. Vakitlerde okunan ezanla huzur bulmaktayız." dedi.
Kursa katılan din görevlilerinin güzel sesle, usulüne ve makamına uygun ezan okuyacağını belirten Çelik, "Güzel okunan ezanın insanlar üzerinde çok olumlu tesiri var. Amacımız özellikle müezzinler olmak üzere tüm din görevlilerimize ezanı makamıyla, daha düzgün, kulağa daha hoş gelecek şekilde okunmasını sağlamak." diye konuştu.
Konuşmaların ardından din görevlilerince 5 makamda sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı ezanları ile sala okundu. Programda ayrıca din görevlileri tarafından tasavvuf musikisi sunumu da yapıldı. Etkinliğe, Muğla Vali Yardımcıları Sabahattin Kapucu ve Mestan Yayman, Müftü Vekili Zekeriya Çelik, Belde Belediye başkanları, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz