Muğla’da Hayırseverlerden Eğitime 113 Milyon Liralık Destek

Muğla’da, Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası çerçevesinde 92. ve 93. protokoller törenle imzalandı. İlde kampanya...

Muğla’da, Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası çerçevesinde 92. ve 93. protokoller törenle imzalandı. İlde kampanya kapsamında 10 yılda, hayırseverlerin katkısıyla yapılan bin 60 derslik için 113 milyon 575 bin lira harcandığı bildirildi.

Valilik 75. Yıl Salonu'nda, Ula ilçesine yapılacak beş derslikli Gürsel–Seyfi Çerçi İlkokulu protokolünü oğul Fatih Çerçi, 12 derslikli Hüseyin Ercan Ermaş Anadolu Lisesi’nin protokolünü ise Kemal Ercan imzaladı. Törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Nadi Şenkal, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Zaifoğlu ile Ercan ve Çerçi katıldı. Kaymakam Karaömeroğlu, Ula’nın geçmişinde eğitimde parlak bir dönem yaşadığına dikkat çekerek, “1980'den sonra ilkokul ve lisenin az olması nedeniyle gençler okumak dışarıya gitmiş. Ula’da göreve başladıktan sonra eğitim üssü yapmak için yerel yönetimlerle kolları sıvadık. İlçemizde her yıl öğrencilerimizin yüzde 25’i Anadolu liselerini kazanıyor. Bugün protokolü yapılacak okullarımızla birlikte önemli mesafe almış olacağız.” dedi. Vali Güvençer ise hayırseverlerin, devletin yüküne bizzat omuz verdiğini belirterek, “Göreve başlamamın ilk ayında böylesine müstesna bir protokole imza atmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah devamı gelecektir. Hayırsever vatandaşlarımızı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

EĞİTİME 113 MİLYON LİRALIK HAYIRSEVER KATKISI

Muğla’da son 10 yıl içinde 93 eğitim protokolü imzalandı. Bin 060 derslik, iki kapalı spor salonu ve üç lojman hayırseverler tarafından yapılırken dersliklerin 871’i tamamlandı, 189 tanesinin inşaatı devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: