Muğla’da kadına şiddet protesto edildi

Muğla'daki bazı sivil toplum kuruluşları, 40 yaşındaki K.K.'nin, boşanma aşamasında olduğu eşi 37 yaşındaki T.K.'yi...

Muğla'daki bazı sivil toplum kuruluşları, 40 yaşındaki K.K.'nin, boşanma aşamasında olduğu eşi 37 yaşındaki T.K.'yi hastane otoparkında ve oğlunun gözü önünde bıçaklamasıyla ilgili basın açıklaması yaparak, kadına şiddeti protesto etti.

Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan grup adına konuşan Tabip Odası Kadın Hekimliği Komisyonu Üyesi Opr. Dr. Nurşin Külcü, şunları söyledi: "Erkek şiddetinin en son örneklerinden birini, geçtiğimiz günlerde yaşadık. T.K., küçük yaştaki oğlunun gözleri önünde bıçaklandı. Bir çocuğun, 'Anne, anne!' çığlıklarıyla, korku içinde yaşadığı travmayı anlatacak kelime bulmakta zorlanıyoruz. Genç kadının yıllardır şiddete maruz kaldığını, en son demirle feci şekilde dövüldüğünü, daha önce olduğu gibi jandarmaya başvurduğunu, her defasında kocasının yanına gönderilerek şiddetin kucağına itildiğini öğrendik. Giderek katlanan şiddet vakaları dikkatle incelendiğinde görülüyor ki yasalardaki düzeltmelere rağmen erkek şiddeti devletçe destekleniyor. Kadınların beden bütünlüğünü, can güvenliğini sağlamakla yükümlü kamu iradesi, şiddete seyirci kalıyor. Yargı, şiddeti uygulayanlarını koruyor. Adalet uygulayıcılarının, kolluk güçlerinin bu ataerkil bakış ve davranış modeli, kadınların sürekli şiddet mağduru olmasına, yaralanmasına, ölmesine neden oluyor."

Reklam
Reklam

Protestoya katılanlardan 59 yaşındaki Hüseyin Demirtaş ise, "Eşimi zamanında çok dövdüm. Büyük bir pişmanlık içindeyim. Yaptıklarımdan dolayı kendimden utanıyorum. Bütün erkeklerin, hanımlarının değerini bilmesi gerekiyor." dedi.

Grup "Kimsenin namusu olmayacağız", "Kadına şiddet toplumun utancıdır", "Adalet yerini bulsun", "Artık yeter", "Kadına şiddet insanlık ayıbıdır", "Aile içi şiddete hayır", "Kadına şiddete hayır", "Susma sustukça şiddet sana gelecek" yazılı dövizler taşıyarak sloganlar attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz