Muğla'da Kent Estetiği Çalışmaları

Muğla Belediyesi, kent estetiği ve kent mobilyaları konusunda yaptığı çalışmalara "Sosyal Yaşam Heykelleri" projesi kapsamında "Muğlalı Simitçi" heykeli yaptırdı.

Muğla Belediyesi, kent estetiği ve kent mobilyaları konusunda yaptığı çalışmalara "Sosyal Yaşam Heykelleri" projesi kapsamında "Muğlalı Simitçi" heykeli yaptırdı.

Heykeltıraş Cumhur Ata Türk tarafından yapılan, günlük hayattan karelerin yansıtıldığı heykellerden "Muğlalı Simitçi" heykeli Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı önüne konuldu.

Muğla Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu projesi ile 19 heykel, Temalandırma Projesi ile 3 heykel, Sembol Heykeller projesi ile 2 heykel, Sosyal Yaşam Heykelleri projesi ile 8 heykelin kentin çeşitli noktalarına dikilerek vatandaşların beğenisine sunulduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Muğla Belediyesi'nin 3 yıldır sürdürdüğü Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumunun dördüncüsünün bu yıl 20-31 Nisan tarihleri arasında yurt içi ve dışından katılacak 10 sanatçıyla gerçekleştireceği belirtilen açıklamada, kültür ve sanat kenti markasını pekiştiren Muğla'da 2008 yılından bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde 130 tiyatro, 25 konser, 41 konferans, 183 toplantı ve panel, 76 seminer, 64 sergi, 7 yarışma, 14 fuar olmak üzere 542 etkinlik düzenlendiği kaydedildi.

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: