Muğla’da Kur’ân–ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması 7. bölge finali yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce imam hatip liseleri arasında düzenlenen Kur’ân–ı Kerîm'i Güzel...

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce imam hatip liseleri arasında düzenlenen Kur’ân–ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması'nın 7. bölge finali Muğla’da yapıldı. Ege ve Batı Akdeniz bölgelerindeki 11 okulun katıldığı yarışmada, İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Harun Gün birinciliği elde etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ndeki yarışmaya AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Mustafa Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İl Müftüsü Hasan Başiş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cavit Okur, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Reklam
Reklam

İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Şinasi Çövüt, açılış konuşmasında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce düzenlen yarışmaya İzmir, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Manisa, Denizli, Bursa, Isparta, Antalya ve Aydın imam hatip liselerinin katıldığını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ise söylenecek çok söz olmasına rağmen susmanın daha hayırlı olduğunun altını çizdi. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Mustafa Yavuz da Türkiye genelinde 10 bölgede daha bu yarışmaların yapıldığını kaydetti.

AK Parti Milletvekili Boğa, Muğla’da ilahiyat fakültesi açılacağının dahi önceden dillendirilmekten korkulduğunu söyleyerek, “Bu dönemde ilahiyat fakültesinin bölge için bir ihtiyaç değil, Muğla’nın geleceğiyle geçmişi arasında bir köprü olması için bir zaruret olduğuna inandık. Buna gönül verdik ve Allah’a çok şükür tünelin son noktasındayız.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İl Müftüsü Başiş’in jüri başkanlığını yaptığı yarışmada İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Harun Gün birinci, Afyon Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Veysel Karani Karaer ikinci, Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tugay Özcan üçüncü oldu. Birinci öğrenciye dizüstü bilgisayar ve iki çeyrek altın, ikinci ve üçüncüye notebook ve iki çeyrek altın verildi. Yarışma sonunda İstanbul Körpe Kalemler Tasavvuf Musiki topluluğu tarafından bir ilahi konseri sunuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz