Muğla’da 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü “Okul Sütü Akıl Küpü”...

Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü “Okul Sütü Akıl Küpü” projesine başlandı. Ülke genelinde 7 milyon öğrenciye, haftanın beş günü süt verilecek projenin Muğla’daki ilk dağıtımı, Merkez Atatürk İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Süt dağıtımına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Topal, Defterdar Mustafa Kılıçaslan, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Öner Önkaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yemen Akyüz, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Turhan Şahin ve diğer yetkililer katıldı.

Reklam
Reklam

İl Müdürü Topal, burada yaptığı açıklamada, “Bu proje, 2010 yılında daha önce pilot olarak İstanbul, İzmir, Ankara ve Diyarbakır illerinde yapılmıştı. Bugün itibari ile Türkiye’nin en ücra köylerindeki okullara kadar süt dağıtılmıştır. 'Okul Sütü Akıl Küpü', isminden de anlaşılacağı gibi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı ve dengeli beslenmesine katkı sağlamak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim, Sağlık ve Maliye bakanlıklarımızın işbirliği dahilinde yürütülen bir projedir. Bu proje ile çocuklarımız, obeziteye yol açan gıdalar yerine bedensel ve zihinsel gelişime faydası olan süt içme alışkanlığı kazanacaklardır. Ayrıca bu proje ile süt üretiminin arz fazlası olduğu dönemlerde piyasaya da düzenleme getirerek, üreticinin süt fiyatlarında yaşanan dalgalanmalardan etkilenmesinin de önüne geçilmiş olacaktır.” dedi.

Türkiye süt üretiminde dünyada 15. olmasına rağmen yeterli süt içilmediğini ifade eden Topal, “Ülkemizde yıllık süt tüketimi kişi başına 12 litre, gelişmiş ülkelerde ise 130-160 litre arasındadır. Bir taraftan 11 milyon ton süt üretimi ile dünyada 15. sırada yer alırken süt tüketimi açısından gelişmemiş ülkeler arasında olmak, süt içme alışkanlığımızın olmadığını göstermektedir. Sağlıklı toplumlar, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmış nesillerle mümkündür. İlköğretim yaşları, bu tür alışkanlıkların temellerinin atıldığı yıllardır ve bunun en iyi öğrenileceği yerler okullarımızdır. Gelecek nesillerin obezite, kemik ve kalp damar gibi hastalıklarla uğraşmaması, zihinsel gelişimi ile yaratıcı ve gelişime açık bireyler olabilmesi için haydi çocuklar süt için diyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kendilerine verilen 200 ml.'lik sütleri kısa sürede içen öğrencilere, sütün özellikle çocukların gelişimindeki önemi anlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: