Muğla’da organik tarım yaygınlaştırılıyor

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce hazırlanan “Organik Tarımı Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi”, Güney...

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce hazırlanan “Organik Tarımı Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi”, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’ndan desteklenmeye hak kazandı. 2010 Yılı İktisadi Kalkınma ve Mali Destek Programı'nda desteklemeye hak kazanan Muğla’nın Özlüce ve Yaraş köylerinde organik tarım projesi çalışmalarına başlandı. 68 bin 221 TL olan proje bütçesinin süresi ise 12 ay olarak belirlendi.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Topal, GEKA temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Songül Topal, projenin GEKA tarafından 2010 Yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı içerisinde desteklenmeye hak kazandığını söyledi. Topal, “Projemizin amacı, Özlüce ve Yaraş köylerindeki üreticilerimize, organik tarım bilincine ulaşmalarını sağlayacak eğitimler vermek. Bir yıllık proje sürecinde Özlüce ve Yaraş köylerinde organik tarım üretimine başlanarak, üretici ve tüketicilerimizin sürdürülebilir üretim ve sağlıklı ürünler konusunda bilinçlenmesi sağlanacak. Proje kapsamında üreticilerimize, organik tarım ile ilgili eğitimler verilecek. Eğitimler sırasında belirlenecek olan üreticiler ile sertifikasyon kuruluşları arasında yapılacak sözleşme ile organik üretime başlanacak. Projenin gelişim evrelerinde organik pazarların oluşturulması, ekolojik turizm ve aile işletmeciliğinin gelişmesi gibi etkiler beklenmektedir. Organik tarım, sentetik kimyasallar kullanmadan, çiftlik döngüsü dediğimiz doğal döngü içinde gerçekleşen, doğaya ve insana dost bir üretim şeklidir. Yöreye adapte olmuş yerel tohumların ve yerli hayvan ırklarının kullanılması nedeniyle mevcut doğal varlıklarımızın korunmasını sağlanacak. Her iki köyümüzde de çeşitli ürünler yetişebilmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Projeyi hazırlayan Ziraat Mühendisi Sema Köseoğlu ise organik tarımın sentetik kimyasallar kullanmadan doğal döngü içinde gerçekleşen, doğaya ve insana dost bir üretim şekli olduğunu belirterek, “Amaç, doğayı korumak ve sağlıklı ürünler üretmek.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: