Muğla'da Orman Yangınlarıyla Mücadele Çalışmaları

Muğla'da orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Milas Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, tatbikat yaptı.

Muğla'da orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Milas Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, tatbikat yaptı.

Milas Orman İşletme Müdürlüğü Denizcik Orman Deposu'nda gerçekleştirilen tatbikatta, yangın sırasında en hızlı hortum serme ve yangına müdahale edilmesi konularında ekiplere uygulamalı eğitim verildi.

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Abit Baca, yaptığı açıklamada, 2012 yılı yangın sezonu öncesinde orman yangını söndürme işçelerine uygulamalı olarak bilgi verdiklerini söyledi.

Orman yangınlarıyla mücadelede vatandaşlara büyük görev düştüğünü vurgulayan Baca, "Vatandaşlarımız, ormanlık alanda ateş yakılmaması konusunda çok dikkatli olmalı. Gördükleri yangınları, '177 Yangın İhbar Hattı"na iletmelerini istiyoruz. Yangına hassas bir bölgede olduğumuz için herkesin duyarlı olması gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu ise, Milas ve Bodrum'da çıkabilecek yangınlara 105 işçi, 17 arozöz ve 7 ilk müdahale aracıyla karadan, iki uçak ve 1 Haziran'da göreve başlayacak helikopterle de havadan müdahale edeceklerini belirtti.

Orman yangınlarına daha etkin müdahale için özel bir ekip kuracaklarını ifade eden Kazakoğlu, "Kurulacak bu ekipte 40 işçi ve iki orman mühendisi olacak. Bu ekibimiz 1 Temmuz itibariyle göreve başlayacaklar. Yangına her zaman hazırlıklı olacağız. Umarım bu yılda geçen yıl olduğu gibi başarılı bir sezon geçiririz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: