Muğla'da Toplum Yararına Çalışma Programı

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, 2012 yılında Muğla'da 890 kişinin Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında görev

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, 2012 yılında Muğla'da 890 kişinin Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında görev yaptığını bildirdi.

Program kapsamında Milas Müze Müdürlüğü bünyesinde çalışan 42 kişinin görev sürelerinin sona ermesi nedeniyle Milas Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, toplantıda yaptığı konuşmada, 2012 yılında Muğla'da TYÇP kapsamında 890 kişinin görev yaptığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bunlardan 450'sinin mayıs ayı itibarıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki görevlerinin sona erdiğini, 140 kişinin köylere hizmet götürme birlikleri, belediyeler gibi kurumlarda görev yaptığını kaydeden Sarıyerli, "90 kişi de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde çalışırken diğerleri de farklı birimlerde görev yaptı. 282 kişi, okulların açılmasıyla yeniden Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışmaya başladı. Çalışanlarımızın süreleri değişiklik gösterebilmekle birlikte ortalama 6 ay çalışıyorlar. Bu sürede Muğla'ya yaklaşık 6 milyon liralık katkı sağladık" dedi.

Sarıyerli, iş başı programı kapsamında müdürlüklerine gelen bir kişinin iş istemesi durumunda kendisini işe yerleştirdiklerini, 625 lira ücret ödediklerini ve genel sağlık sigortasını yaptıklarını söyledi. Program kapsamından işletmelerin de yararlanabildiğini kaydeden Sarıyerli, "Bu konudaki temel şart işletmenin geriye dönük 3 ay boyunca en az iki kişi çalıştırması. Her 10 kişide 1 kişi olmak kaydıyla biz de o işletmeye bir işçiyi veriyoruz. İşçi ister bize kayıtlı olsun isterse olmasın" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Milas Müze Müdürü Sinan Özbey de TYÇP kapsamında çalışan 42 kişiye teşekkür ederek, görev süreleri boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Muhabir: Ferdi Aşıcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: