Muğla'da Tüketici Sorunları Hakem Heyetine Başvuru Yağdı

Muğla'da 2012 yılında Tüketici Sorunları Hakem Heyetine 13 bin 328 başvuru yapıldığı bildirildi.

Muğla'da 2012 yılında Tüketici Sorunları Hakem Heyetine 13 bin 328 başvuru yapıldığı bildirildi.

Muğla Ticaret İl Müdür Vekili Mehmet Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'da tüketicilerin bilinçlendiğini söyledi.

4822 Sayılı Kanunla Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca 2012 yılı içerisinde Muğla il ve İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine toplam 13 bin 328 adet tüketici başvurusu yapıldığını belirten Demirtaş, "Bu başvurulardan 12 bin 484'ü tüketici lehine, 844'ü de tüketici aleyhine sonuçlandırılmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan 2012 yılında tekstil kampanyalı satışlardan 348 başvuru yapılırken, bu başvurulardan 326'sı tüketici lehine, 22'sinin ise tüketici aleyhine sonuçlandırıldığı, turistik paket tur ve devre tatil satışlarından 7 başvuru yapıldığı, bunlardan 4'ünün tüketici lehine 3'ünün ise tüketici aleyhine sonuçlandırıldığı öğrenildi.

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: