Muğla Valisi Fatih Şahin, turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak amacıyla projelendirilen Sakar Tepe Seyir Terası ve Akçapınar Uçurtma Sörfü Alanı'nda incelemelerde bulundu.
Vali Şahin, Muğla Valiliği'ne bağlı Muğla El Sanatları Şirketi (MELSA) Müdürü İbrahim Akoğlu ile Sakar Tepe Seyir Terası'nda incelemelerde bulundu. Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kültür turizmiyle ilgili gün yüzüne çıkmamış değerlere değer katarak, ticari birer ürün haline getirerek bölgenin potansiyellerini turizme kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.
Özellikle Muğla ve çevresinde bir çekim merkezi oluşturma çabasında olduklarını belirten Şahin, "Yapılan projelerle hem turizmi çeşitlendirmek hem de turizmin süresini uzatmayı hedefliyoruz. Bunun için hedeflerimizin arasındaki yerlerden birisi Sakar Tepe Seyir Terası projesiydi. Burası Gökova Körfezi'nin gözlemlenebildiği çok nadide bir mekan. Burayı MELSA aracılığıyla 100 bin liralık bir yatırım yaparak kullanılabilir bir hale getirdik" dedi.
Şahin, Sakar Tepe Seyir Terası'nın işletme ve gelirini sınırları içerisinde bulunduğu Kızılağaç köyü muhtarlığına devrettiklerini, amaçlarının insanların buraya geldiklerinde belli başlı ihtiyaçlarını gidererek, dünyanın en güzel manzaralarından birisiyle baş başa kalmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.
Sakar Tepe'nin 900 metre yüksekliğinde bir tepe ve aşağısında mavi ile yeşilin birleştiği harika bir manzara olduğunu kaydeden Şahin, Sakar Tepe'yi yerli ve yabancı turistlere kazandırdıkları için mutlu olduklarını, insanların buraya olan ilgisinin her geçen gün arttığını dile getirdi.
-Akçapınar Kitesörf Alanı-
Vali Şahin, Akaçapınar kitesörf alanında yaptığı incelemede ise sahilin dünyadaki en önemli kitesörf parkurlardan birisi olduğunu, burada da MELSA aracılıyla bir düzenleme yaptıklarını söyledi.
Kitesörf alanını geçen yıl 8 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini hatırlatan Şahin, "Bu sezon da bugüne kadar 10 bin ziyaretçi sayısını aşmış durumdayız. Bu bölge giderek yükselen bir değer haline geliyor. Gökova ile Kitesörf bütünleşmiş durumda. Her türlü sportif faaliyetin yapıldığı bölgemizde, kitesörf sporunu da eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Turizmin çeşitlendirilmesi anlamında bu proje çok önemli. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" diye konuştu.
Vali Şahin, kitesörf alanının geçen yıl uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaptığına işaret ederek, bu tür organizasyonlara ilerleyen yıllarda da devam ederek turizm potansiyellerini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.
Kitesörf alanında bulunan 6 okulun denetimini MELSA'nın yaptığını dile getiren Şahin, "Burada üst düzey bir hizmet vermek ve kuralları taviz vermeden uygulamak çok önemli. Yapılan bazı faaliyetler insana zarar verebilir. Bu nedenle burada kuralları titizlikle uygulamamız gerekiyor" dedi.
-Dünya şampiyonasına ev sahipliği yapmak istiyor-
Kitesörf okulu yetkilisi Sedat Çelenk ise Türkiye'nin belli başlı 6 okulunun burada faaliyet gösterdiğini, MELSA'nın burada yaptığı düzenlemenin ardından kitesörf okullarının burada daha kaliteli hizmet veremeye başladığını belirtti.
Türkiye'de Alaçatı'nın windsörf sporu için en iyi yerlerden birisi olduğunu anımsatan Çelenk, Akçapınar'ın da dünyaca ünlü kitesörf alanı olarak isminden söz ettirmeye başladığına değindi.
Çelenk, kitesörf sporunun 2016'da Rio'da yapılacak olimpiyatlara girmesiyle tüm Türk sporcuların antrenmanlarını burada yaptığını, ilerleyen yıllarda da bir dünya şampiyonasını Vali Şahin'in desteğiyle ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından, Vali Şahin kitesörf sporunun denemesini yaptı.
Muhabir: Utku Uçrak
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz