Muğla’da veterinerlere sertifika eğitimi

Muğla Veteriner Hekimleri Odası tarafından düzenlenen üç günlük meslek içi eğitim kursuna 130 meslek mensubu...

Muğla Veteriner Hekimleri Odası tarafından düzenlenen üç günlük meslek içi eğitim kursuna 130 meslek mensubu katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 15 Ekim tarihinde çıkarılan Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeliği'ne göre iki yıl içerisinde meslek içi eğitim kursu sertifikası almayan veterinerlerin ruhsatları iptal edilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu'nda, ilk defa klinik açacak meslek mensupları için üç gün, daha önceden kliniği olan veteriner hekimler için ise iki gün eğitim semineri verildi. Muğla Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Yusuf Kayacık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 15 Ekim'de yayınladığı yönetmeliğinde veteriner hekimlerin çalışma prensipleri ile ilgili bir takım değişiklikler getirdiğini söyledi. Yusuf Kayacık, “Bakanlık tarafından çıkarılan son yönetmelik ile meslektaşlarımızın 10 saatlik ve 20 saatlik bir kursa tabii tutularak bu kursta alacakları sertifikalar zorunlu hale geldi. Bu sertifikası olmayan arkadaşlarımız iki yıl içerisinde bu sertifikayı almak zorundalar. Meslek mensuplarımız iki yıl içerisinde bu sertifikayı alamazlarsa ruhsatları iptal oluyor. Yeni muayene açacak olan arkadaşlarımız da bu sertifikaya sahip olmadan kesinlikle yeni muayene açamayacaklar. Bakanlığımızın böyle bir talebi oldu. Biz de Muğla odası olarak Türkiye’nin en çabuk organize olabilen odasıyız. 15 Ekim’de çıkan yeni yönetmeliğin isteği doğrultusunda hemen bu kursu açarak meslek mensuplarımızı bir araya getirdik. Kursa katılan bütün hocalarımıza ve meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kursumuz üç günlük.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz