Muğla’da Yerleşim Yerlerinin Taşınacağı Iddiasına Yalanlama

AK Parti Muğla milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Muğla’daki kömür ocağının kamulaştırılması esnasında Bayır...

AK Parti Muğla milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Muğla’daki kömür ocağının kamulaştırılması esnasında Bayır beldesi ve Salihpaşalar köyünün kaldırılacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

CHP Milletvekili Nurettin Demir, İl Başkanı Mustafa Öztürk ve İl Genel Meclis üyeleri tarafından kömür ocağının kamulaştırılması sırasında yerleşim yerlerinin kamulaştırma alanı içinde kaldığı iddialarına AK Partili milletvekili cevap verdi. Kamulaştırma alanı içinde sadece 9 işyerinin bulunduğu açıklanırken, Muğla-Aydın kara yolunun da 5 yıllığına 2 kilometrelik bir bölümünün güzergâhının değişeceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden yine kömür sahasında iddialara cevap verdi. Bayır beldesindeki olayları başından beri takip ettiklerini anlatan Milletvekili Boğa, “Bizim bu olayları takip etmediğimizi söylemişler. Tam aksine başından bu yana kömür ocağının kamulaştırma alanı ve ne kadar kömür olduğunu takip ediyoruz. Kamulaştırma alanlarını da ilgili kurumlar ile birebir görüşerek bilgilerini aldık. Öyle söylendiği gibi Bayır beldesi ne yer değiştiriyor, ne de kömür havzasında kalıyor.” diye konuştu.

Milletvekili Özden ise devletin ilgili kurumlarının yeni kömür rezervleri bulmak zorunda olduğunu belirterek, “Yatağan Termik Santrali’nin kömür ihtiyacının karşılanması için bu kömür ocağı işletmeye açıldı. Eğer yeni kömür ocakları bulunmaz ise santralin 4 yıllık bir ömrü var. Buradan çıkarılacak kömür ile santralin ömrü 9 yıla çıkacak. Burada iki önemli konu var. Birincisi kömürün çıkacağı alanın ruhsatı. İkincisi ise kamulaştırma alanı. Kamulaştırma alanı öyle söylendiği gibi Bayır beldesini kapsamıyor. Kamulaştırma alanı içinde 9 işyeri kalıyor ve bu işyerleri için de gerekli her türlü önlem alınıyor. Yani işletmelerimizin tüm zararı karşılanacak.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kamulaştırma alanı içinde kalan Muğla-Aydın kara yolunun 2 kilometrelik güzergâhının geçici olarak değişeceğini kaydeden Özden, “Kutay Otomotiv önünden Kafaca beldesi istikametine doğru yeni açılacak kara yolu, yine kara yolunun Muğla istikametinden gelişteki Kafaca beldesi girişine kadar olan bölüm geçici olarak değişecek. Yol güzergâhı değişikliği esnasında 9 işletme kamulaştırma alanında kalıyor. Bunun haricinde hiçbir ev ve işyeri zarar görmeyecek.” şeklinde konuştu.

CHP’liler tarafından ortaya atılan ‘Ne kadar kömür rezervi var bilinmiyor’ yönündeki iddiayı ise Yüksel Özden şöyle cevaplandırdı: “Bu alanda toplam 16,5 milyon ton kömür var. Birçok kömür ocağında 18 ton hafriyatta 1 ton kömür alınırken, burada 10 ton hafriyatta 1 ton kömür alınacak ve kömür öyle iddia edildiği gibi kalitesiz ve kalorisi düşük kömür değil. Devletimizin buradan elde edeceği gelir 475 milyon TL.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: