Muğla’daki Binalarda Deprem Sigortası Oranı Yüzde 42

Birinci derece deprem kuşağında bulunan Muğla'da, 233 bin konutun 98 bin 954'ünde zorunlu deprem sigortası...

Birinci derece deprem kuşağında bulunan Muğla'da, 233 bin konutun 98 bin 954'ünde zorunlu deprem sigortası bulunduğu belirtildi. Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Muğla'nın altındaki fayların küçük boyutlarda olduğunu belirterek, "Bunlar çok sayıda oldukları için her gün hareket halindeler ve sık sık deprem üretiyorlar. Fethiye ilçesinde geçen yıl 6 şiddetinde bir deprem oldu. Burada can ve mal zayiatı yoktu ancak halkta panik oluşturdu. Turizm sezonu olması nedeniyle bu konuda bizler de hassas davrandık." dedi.

Reklam
Reklam

Muğla merkez ve ilçelerinde yüksek binalar olmadığına dikkat çeken Kurt, "Bunu da avantaj olarak görüyoruz. Ülke olarak depremlere artık farklı bakıyoruz. Hükümetlerimiz de depremi ön planda tutmaya başladılar. Deprem sigortası şu anda zorunlu ama ben zorunlu olmadan kendi evimin sigortasını yaptırıyorum. Şehirde her iki konuttan bir tanesinde zorunlu deprem sigortası poliçesi var. Muğla, yüzde 40'ın üzerinde olması nedeniyle diğer illerin önünde olabilir ama yüzde 40-50 çok düşük. Bunun en az yüzde 80 olmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın mutlaka yaptırması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Kurt, depremler için daha ayrıntılı önlemler alınması gerektiğine dikkat çekerek, "Muğla'da deprem ve doğal afetlere karşı İl Afet Acil Durum Müdürlüğü teşkilatı kuruldu. Bunun hizmet binası, sürekli 24 saat görev yapacak teşkilatı kurulmak üzere, bunlar kurulduktan sonra depremle ilgili önlemleri anında harekete geçirebileceğiz. Burada olmasa bile çevrede yaşanan depremlere Muğla'dan yardımlar ve teknik ekipler gitti. Bunların buralarda kazandığı deneyimler bizim için çok önemlidir." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Muğla Valiliği olarak bu yıl deprem konusunda farklı bir çalışma başlattıklarını anlatan Faruk Necmi Kurt, "İl genelindeki 2007 yılından önce yapılan tüm okullarımızda depreme dayanıklılık testleri yapılacak. Bunun için 1 milyon 150 bin TL ödenek tahsis edildi. Testlerin yapılması noktasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile ön anlaşma sağlandı ve önümüzdeki günlerde protokol imzalanacak. 2007 yılından sonra yapılan okullarımız Deprem Yönetmeliği'ne göre yapıldığı için bunlar için yapılacak bir çalışma söz konusu değil." dedi. Vali Yardımcısı Kurt, vatandaşları konutlarına depreme dayanıklılık testleri yaptırması konusunda da uyardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: